Last news in Fakti

10 Май, 2021 20:29 2 122 9

От ЦСКА 1948: Решението на БФС е безпрецедентно и погазва феърплея и равнопоставеността между отборите

  • цска 1948-
  • съд-
  • бфс-
  • решение-
  • служебна загуба-
  • неявяване-
  • коронавирус-
  • цска-софия

"Клубът ни е крайно разочарован от действията на Българския футболен съюз и остава в готовност да търси правата си докрай по казуса", написаха "червените" на сайта си

От ЦСКА 1948: Решението на БФС е безпрецедентно и погазва феърплея и равнопоставеността между отборите - 1

ЦСКА 1948 излезе с официална позиция, след като отборът беше наказан със служебна загуба 0:3 в срещата си от 28-2 кръг от плейофната фаза на efbet Лига срещу ЦСКА, заради неявяване на двубоя.

Какво гласи съобщението на столичния клуб:

При наличието на 11 футболисти с професионални трудови договори с клуба, които са с положителни проби за COVID-19, на трима заразени души в спортно-техническия щаб на тима, на още състезатели със симптоми за COVID-19, но без положителни проби на този етап, ФК ЦСКА 1948 като клуб продължава да бъде категоричен, че решението на Българския футболен съюз е безпрецедентно и погазва феърплея и равнопоставеността между отборите в българския футбол.

Нашият клуб имаше огромно желание този двубой да се състои. Този сблъсък носи сериозен заряд и е голям шанс за младите футболисти в отбора ни.

За целта през настоящата седмица ФК ЦСКА 1948 предложи алтернативна програма с предложение как и кога това може да се случи. От 3 май насам водим непрестанна кореспонденция с Българския футболен съюз, в която няколко пъти беше сигнализирано, че ФК ЦСКА 1948 няма възможност да събере необходимия брой състезатели за провеждането на футболната среща.

Още по-важно: ФК ЦСКА 1948 не може да поеме необходимата отговорност и да гарантира запазването на здравето на гостуващия отбор, както и на официалните лица от Българския футболен съюз и на всички лица, отговорни за организацията и провеждането на футболната среща.

Считаме, че като клуб с доказано сериозно и социално-отговорно поведение, предприехме абсолютно навременни и адекватни действия за информирането на СТК към БФС и търсенето на алтернативен вариант за изиграването на мача.

Клубът ни е крайно разочарован от действията на Българския футболен съюз и остава в готовност да търси правата си докрай по казуса.

С уважение,

ФК ЦСКА 1948


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да питам

    2 0 Отговор
    Маски носихте ли?

    Коментиран от #5

  • 2 Малий

    5 2 Отговор
    Еи не успяха пр_________ките на Гришата да се порадват на африканските футболисти
  • 3 198

    1 4 Отговор
    Това е престъпление. прокуратурата трябва да се намеси

    Коментиран от #6

  • 4 ЛовечБойс

    4 4 Отговор
    Стига с тези шопски номера, ве! И ний в Ловеч сме хора, в Етрополе, в Чавдар и ФК Лупи имаме право на служебна победа! Купили сме 15 билета за Африса си заминават момчетата, а това са разходи от 5-6 хил.евро! Оставете ни на мира, стига шопски тормоз!
  • 5 Локо Сф

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Да питам":

    Ц. Найденов да си спомни как влезе ЦСКА 1948 в Първа лига. През миналата година не се доиграха мачовете от Втора лига. Септември София имаше мач по малко и не го игра. Така ЦСКА 1948 с мач повече взе първото място и влезе в Първа лига. Това не беше морално, но футболната федерация си затвори очите. А сега Цецко-палячото, всезнайко, плаши със съд.
  • 6 Залози

    4 0 Отговор

    До коментар #3 от "198":

    в коя държава заложена компания е собственик на отбор и спонсор на шампионата?
  • 7 В Илиев

    3 0 Отговор
    Цека, принтирaй cи рeшeниeтo нa ФИФA и cи гo чeтeтe в пoчивкитe нa 8 чacoвия ви рaбoтeн дeн :) FIFА: No other alternative to conclude that the PFC CSKA-Sofia is sporting successor of the original Debtor - PFC CSKA Sofia ! Нaйc, a! :)
  • 8 БФС

    5 1 Отговор
    Въпрocът e утрe Цeкo щe игрae ли c Aрдa или caмo кoгaтo имa мaч c ЦCКA прaви интриги? AБE Цeкaтa ЗAЩO НE cумтя МИНAЛAТA ГOДИНA ЗA ЯВНOТO бeззaкoниe и явнo пoтъпквaнe нa фeърплeя oт cтрaнa нa БФC , КOГAТO КЛACИРAХA CЛУЖEБНO OТБOРA НA ЦEКAТA - БEЗ ДA CE ИЗИГРAЯТ МAЧOВEТE OТ Б ГРУПA ?!? A пo cъщoтo врeмe A групa ce игрa!?!
  • 9 ориндж енимълс

    7 3 Отговор
    софиянци стига ревахте, чак у ловеч се чувате