24 Май, 2021 11:24 3 829 26

Сираков потвърди: Левски ще има нов собственик

  • левски-
  • наско сираков-
  • нов собственик

"Човекът няма нищо общо с политика. Англичанин е, бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк. От тази гледна точка общността може да е спокойна", разкри легендата на "сините"

Сираков потвърди: Левски ще има нов собственик - 1
Снимка: БГНЕС

Навръх годишнината на Левски, мажоритарният собственик на клуба - Наско Сираков, сподели грандиозна новина за бъдещето на "сините".

"Заставайки тук, не може да не се вълнуваш. Искам да честитя най-светлия празник на всички българи и разбира се, празника на цяла "синя" България - 107-годишнината. Оттук млади ентусиасти са създали нашия клуб. Убеден съм, че не са предполагали каква всенародна любов зачеват. Мисля, че точно тук, където е започнало всичко, е моментът да обявя едно ново начало за клуба", заяви Сираков.

"Това са преговори, кореспонденция от повече от 6 месеца. Всичко е завършено и е в ръцете на адвокатите, които от 4 дни работят. Левски ще има нов собственик! Искам да кажа какво сме се договорили. Поема всички задължения на клуба, осигурява издръжка, достатъчна Левски да се върне там, където му е мястото. Приоритет №1 е построяването на нов европейски стадион по най-бързия начин."

"Изпращаме може би най-тежката година в "синята" история. Когато дойдох преди една година, единственото, което обещах, е че Левски ще го бъде и че няма да фалира. Мисля, че сме го изпълнили. Не съм обещавал резултати, но сега ви ги обещавам", допълни Сираков.

"Човекът няма нищо общо с политика. Англичанин е, бизнесът му е ситуиран в Ню Йорк. От тази гледна точка общността може да е спокойна. Неговото желание е след три месеца да започнем изцяло строеж на нов стадион. Ще бъде съборено и кабриото. Но при всички положения ще имаме нужда от съдействие от държавните органи. Искам ясно да заявя, че нещо, което сме наследили и ни е завещано от нашите деди, които са отделяли от залъка си и са работили като кучета, за да има стадион "Георги Аспарухов", ние сега трябва да искаме позволение за нещо, което е наше. Да се молим. Искам да кажа на всички държавници да не им се налага да се сблъскат със "синята" любов. Оправдания от рода "какво ще кажат другите отбори" тук не важат, защото сме единствените, които сме си построили сами стадиона. Очаквам пълно съдействие от всички държавни институции. Искаме до две години да имаме европейски стадион, който ще е основата на пътя на Левски към Европа, където ни е мястото", заяви легендата през сълзи.

"По желание на бъдещия нов собственик аз ще остана президент на клуба и ще отговарям за спортно-техническата част. Футболът е бизнес, никой не идва и не инвестира 100-150 млн. евро за това, че са ми много хубави сините очи. Затова се налага акциите да се прехвърлят. Това не може да стане за един ден. Всяка една точка по инвестиционен план, ако не се спазва, акциите ще се върнат при мен. Това е една гаранция за Левски и за всички вас. Човекът е абсолютно съгласен с това", разкри още настоящият собственик на "сините".

"Още веднъж честитя празника и ви обещавам, че нас ни очакват много по-добри времена", завърши Сираков.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ваксиниран/а = СТЕРИЛЕН/НА ;)

    9 23 Отговор
    Пак ли? Тия всяка година са с нов собственик. Очевидно и служебното ни правителство е като Гробаджийското - две страни на една и съща монета.

    Коментиран от #6

  • 2 ГЕРЕН

    12 3 Отговор
    НЕ МИ СЕ МИСЛИ. ТОЙ ДИРЕКТОР.
    ПЪРВО ДЪЛБОК ПОКЛОН ПРЕД ТЕЗИ МЛАДЕЖИ ПРЕЗ 1914 СЪЗДАЛИ ФУТБОЛЕН КЛУБ ЛЕВСКИ. АКО НЕ СТАНЕ КАКТО ТРЯБВА ТОЙ
    АНГЛИЧАНИНА ЩЕ ВРЪЩА АКЦИИТЕ
    100 150 000 000 EVRA. ЧУДО НЕ ВИЖДАНО. ДАНО ДА Е ПРАВ В ДУМИТЕ СИ СИРАКОВ.
  • 3 Само Левски

    24 12 Отговор
    ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА БЪЛГАРСКАТА ПРОСВЕТА!
    ЧЕСТИТ 107-и РОЖДЕН ДЕН НА ЛЕВСКИ!!! 💙💙💙
    Честита новина за нов собственик! Дано хубавите моменти тепърва да предстоят!
    САМО ЛЕВСКИ !!!! 💙💙💙
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Ъщъров

    10 12 Отговор
    Честит празник! Поздравления за всичко, което сте направили и продължавате да правите г-н Сираков!
  • 6 ГЕРЕН

    13 3 Отговор

    До коментар #1 от "Ваксиниран/а = СТЕРИЛЕН/НА ;)":

    ТО ПЪК ГРОБАДЖИЙСКОТО КО
    НАПРАЙ. ОПРАВИ ТИРЕТО А ЗА
    МАЛКО НЕ ФАЛИРА ЛЕВСКИ.
    ТРЪГНАХА ПО УКАЗАНИЯТА НА
    БИБИТКО И ХОП ДО ГУША.
  • 7 Футбол

    22 6 Отговор
    Даа, но левскарите са без тирета!!! Доколкото съм запознат те, Савия,Ботев пд; Локо пд; Спартак вн; Черно море и т.н., са имали свои хайде не стадиони а игрища, а има един отбор - ЦСКА (създаден с решение 1950 г. .... ...по системата пролет-есен. Ботев отново защитава мястото си в елита, но изненадващо това не успява да стори Септември при ЦДВ (бъдещ ЦСКА) – любимото футболно дете на армията. Следват нови реорганизации, Ботев е изваден от „А“ група, в която е решено да участва единен армейски отбор)!!! ПРЕД ФАКТИТЕ И БОГОВЕГЕ МЪЛЧАТ!!!!
    Та този отбор и сега реве за стадион, все те ощетени, не се наядоха , че имат наглостта да обвиняват другите! Държавата ще им подари стадион, с червени пачки ще подържат пак сателити разни царски села и други цесеката ...
    Не бих написал това ако поне веднъж техните фенове проявят коректносг и доблест да поздравят съперника за празника му, така като Левскарите направиха по отношение на Георги Димитров - Джека, и сега пак И левскарите събират пари за паметника на Никола Спасов в отговор на инициативата на феновете на моряците!!! Та бъдете поне веднъж добрестни!!

    Коментиран от #23

  • 8 кико

    16 13 Отговор
    А бе Наско , а бе тихем си рус и светлоок и не приличаш на циганин , ама така лъжеш , че сиганите бира да пият !!! То нови спонсори , то трансфери , то тонове пари , а накрая нито пари има и пътя сочи В група !!! Е , това е истината !!!

    Коментиран от #17

  • 9 Лупи

    19 6 Отговор
    Да не е човека с пурите, който Лупи водеше на Армията? Насо излезе по-голям лъжец от Лупи. Кой нормален бизнесмен и то от Англия... ще хвърля пари в БГ и то след Брекзит, и в икономическа криза. Връзката е ясна - поставено лице, а зад него Спас шофьорчето, Дебелянчо, Чекмедже бея от Банкя и крадени те пари от КТБ.
  • 10 Дельо Хайдутин

    9 5 Отговор
    Левски шампион!
  • 11 Определено

    11 4 Отговор
    Човека няма нищо общо с политиката.. Ма тия зад него имат - крадците от Герб-ДПС.
  • 12 То е ясно

    6 8 Отговор
    Поредния руски олигарх с британско гражданство.После ще дойде и Газпром като спонсор.Нова тактика в шпионажа.

    Коментиран от #18

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ГОРСКИ

    6 9 Отговор
    Имате ли документ за собственост и от кога стана ваша собственост!!
  • 15 СиняРубашка

    13 1 Отговор
    ако не следят изкъсо харченето, след година ще си скубят косите
  • 16 Кака

    12 3 Отговор
    Насе кака боя се, че твоя "английски" инвеститор може да е бра,Тчет на Прамод Митал
  • 17 ЩО не ти го

    5 3 Отговор

    До коментар #8 от "кико":

    Сложа м/е кълките....
  • 18 Сандо

    9 1 Отговор

    До коментар #12 от "То е ясно":

    Един куп отбори в демократичния Запад са със собственици руснаци или руски фирми са им спонсори.Е,какво,да ги унищожим и тях ли,за да угодим на шепа врякащи и пискащи русофоби?Футболът освен игра е и бизнес и който го умее,върви напред,а който слугува на разни клишета - рие в калта.Като едни вкусни животинки.
  • 19 Шиши от лондон

    4 3 Отговор
    връщам се , залагам ви в ББР за 50 млн и дим да ме няма ,а вие в небитието при КТБ и Булгартабак
  • 20 шампиона

    7 3 Отговор
    Прав е..Мястото на левски е в Европа..Скучно е без тях...Липсват ни гала вечерите и подигравките след това..
  • 21 толупа

    4 0 Отговор
    Догодина - финал в Шампионската лига, най-вероятно спечелен от Левски.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 ЧРД Левски

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Футбол":

    за Левски Е ПО-ДОБРЕ ДА фалира и да сложи тире ОТНОВО. Това няма да е за първи път, A ЗA ТРEТИ, след като през първите 30 години на Левски клубът е фалирал 2 пъти. И е бил със тире цели 20 години след като Спартак София и Спортист Кремиковци акостират наведнъж на Герена със все ръководители, треньори и футболисти за да станат Левски-Спартак. Точно този период с тирето е и най-силният в цялата синя история. Дoри cлeд прoмeнитe oт 10 нoeмври 1989 г. oтбoрът връщa имeтo cи Лeвcки – Cпaртaк. Нa cлeдвaщaтa гoдинa ce cъздaвa чиcтo нoв oтбoр oт Тoмac Лaвчиc БEЗ ЮРИДИЧЕСКА ВРЪЗКA и oттoгaвa e c чиcлo "Лeвcки1914". Нямаха право да използват емблемата и им беше забранено защото не са автентични.
  • 24 777

    2 1 Отговор
    Илия Козарев:
    "Левски вече е фалирал два пъти. През първите 30 години на Левски клубът е фалирал два пъти.
    През 1922 г., Левски напуска в началото на втория дял на първенството "ССЛ". Лигата дава 3:0 служебен резултат за съперниците им за неигралите се срещи. Левски губи регистрацията си официално.
    Новият Левски прави нова регистрация и учредяват изцяло нова лига в която да участва - "ССС".
    Вторият фалит е през 1938г., като след това от футболният Левски дори не се регистрира.
    Последната юридическа регистрация на клуба е от началото на 1937 година.
  • 25 Злaтин Тeпcиeв

    2 1 Отговор
    Злaтин Тeпcиeв първият прeзидeнт нa „Лeвcки“ cлeд прoмeнитe oт Дeceти нoeмври 1989 г:
    -Виe cтe първият дeмoкрaтичнo избрaн прeзидeнт нa „Лeвcки“. Прeз 1991 зa крaткo ce cъздaдe пoчти cъщaтa cитуaция, кaктo ceгa e в ЦCКA. Извeднъж цъфнaхa двa oтбoрa„Лeвcки“ – вaшият и тoзи нa Тoмac Лaфчиc „Лeвcки“ 1914“. Кaк ви изтлacкa Лaфчиc нaврeмeтo?

    - „В cпoрa зa прeзидeнтcкия пocт фeнклубът кaтeгoричнo зacтaнa нa мoя cтрaнa и ocпoрвaшe лeгитимнocттa нa Тoмac Лaфчиc. Нacрoчeни бяхa избoри в cгрaдaтa нa „Cъюзa нa cлeпитe” нa улицa „Пaрчeвич”. Тoгaвa дoйдoхa бaрeти дa пaзят Тoмeтo oт гнeвa нa ултрacитe. Пoявихa ce двa клубa.
    Тe рeгиcтрирaхa тoгaвa „Лeвcки” 1914”, a нaшият cи беше „Лeвcки”. Oкaзa ce, чe никoгa нaшият любим клуб нe e бил рeгиcтрирaн.
    Oт 1937 г. дo 1991 г. cмe били нeлeгитимни eдин вид. A c идвaнeтo нa 9 ceптeмври 1944 г. клубът e зaличeн oфициaлнo
  • 26 8888

    4 2 Отговор
    Англичанина да не е собственика на Лира инвестмънт