Last news in Fakti

2 Юли, 2021 21:53 1 816 3

Федерер: Бих се радвал да спечеля "Уимбълдън", но Новак е фаворит

  • новак джокович-
  • федерер-
  • роджър федерер-
  • уимбълдън-
  • тенис

Въпреки своите 39 години, легендата на световния спорт записа две победи тази седмица

Федерер: Бих се радвал да спечеля "Уимбълдън", но Новак е фаворит - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

Роджър Федерер продължава участието си на "Уимбълдън". Въпреки своите 39 години, легендата на световния спорт записа две победи тази седмица срещу Адриан Манарино и Ришар Гаске.

Макар че срещу Манарино французинът се отказа и Маестрото имаше късмет, вчерашното му представяне срещу Гаске напомни за най-добрите дни на големия шампион.

Независимо колко хора смятат, че швейцарецът може да вдигне трофея от третия за годината турнир от Големия Шлем, бившият №1 в света дава най-доброто от себе си във всеки двубой и се опитва да се състезава с най-добрите.

Сега, 20-кратният шлемоносец назова своите фаворити в надпреварата, като на първо място той постави колегата си Новак Джокович.

„Радвам се да бъда тук и да играя пред публика. Обичам "Уимбълдън" и се наслаждавам на всеки миг. Мисля, че изобщо не правя малко и всеки, който очаква от мен още да печеля големи титли, трябва малко да намали очакванията си. На 39 години съм и винаги съм казвал, че най-важното за мен е как се чувства тялото ми. Спомняте си какво стана на "Ролан Гарос" и изобщо не излязох за мача си с Беретини. Изключително важно е да внимавам, за да мога да играя по-дълго. Правя всичко възможно да продължа да се състезавам на високо ниво. Зная, че ме слагат сред фаворитите за титлата, но определено има доста други имена, които могат да вдигнат отличието. Основен претендент е Новак, а след него са Медведев и Зверев. Може би аз съм нещо като скрит фаворит, но изобщо не гледам натам в този момент. Бих се радвал отново да спечеля "Уимбълдън", но е важно да съм реалист и да знам какво мога. Щастлив съм, че продължавам с победите и ще дам всичко от себе си да се представя по възможно най-добрия начин, а каквото е писано, то просто ще се случи“, завърши носителят на 103 сингъл трофея.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 винету

    5 3 Отговор
    велик, скеомен, верен на съпругата си! нашио се сдра от еане
  • 2 федерер

    3 1 Отговор
    за мен пък Роджър Федерер ми е любим не всеки е за един
  • 3 кастроли

    0 3 Отговор
    Съжалявам,че Рафаел Надал не участва на турнира.