Last news in Fakti

19 Юли, 2021 12:15 1 653 4

Сестри Стоеви: Изтеглихме късата клечка при жребия, но имаме шанс

  • стоеви-
  • бадминтон-
  • олимпийско село-
  • коронавирус-
  • жребий-
  • цел-
  • олимпиада-
  • токио

"Всичко в олимпийското село е много странно", заяви надеждите ни в бадминтона

Сестри Стоеви: Изтеглихме късата клечка при жребия, но имаме шанс - 1
Снимка: БГНЕС

Странно, със строги мерки и много ограничения - така изглежда олимпийското село в очите на бадминтонистките Стефани и Габриела Стоеви. Те ще са българските представителки в турнира на двойки на най-важния спортен форум.

Двете чакаха второто си участие на олимпийски игри 5 години, тъй като пандемията от коронавирус наложи отлагане на Игрите с година. Именно за това и преживяването в олимпийското село е доста по-различно от това в Рио де Жанейро през 2014 г.

"Малко е странно. Сядаме едни до друг, когато ядем, но имаме ограничения, не можем да се чуваме нормално. Има някакви стъкла. Трябва да използваме ръкавици, когато си взимаме таблите с яденето. Всичко е много странно. Не е както в Рио де Жанейро на олимпийски игри. Има много ограничения", разказа Стефани в предаването "Тази сутрин".

"Маската е задължителна навсякъде, освен като се храним и в апартаментите. Малко е странно, но все пак сме в такъв свят на COVID-19 и трябва по някакъв начин на свикнем. Мисля, че успяваме", добави Габриела.

Ясни са вече и съперничките на двете българки в групите на олимпийските игри. Това са номер 3 в света и втори поставени в схемата Чън Цин Чън и Цзя И Фан (Китай), петите в световната ранглиста Ким Со-йон и Кон Хи-йонг (Република Корея) и номер 8 Йонколфан Кититаракул и Равинда Прайонджай (Тайланд).

"Изтеглихме късата клечка при жребия, но имаме шанс. Не можем да кажем, че азиатките са фаворитки, защото сме се изправяли много пъти срещу трите двойки. Всичко зависи от нас - как ще подходим към мача, с каква мотивация ще влезем на терена. Подготвени сме. Имахме тежка подготовка във Варна и София. Всичко си зависи от нас", уверена е Стефани.

Сестри Стоеви ще открият българското участие на олимпийските игри. Техният първи мач е ден след церемонията по откриване - в ранните часове на 24 юли.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Играли смо добро

    0 2 Отговор
    Немали смо шанс
  • 2 БАЙ Х@Й ‼️

    4 0 Отговор
    За да станеш шампион трябва да победиш ВСИЧКИ, няма значение кого кога !
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 няма нищо

    1 0 Отговор
    Какво пък стане!Давай те!....