Last news in Fakti

27 Септември, 2021 16:40 2 081 4

Верстапен: При всички положения щях да завърша втори

  • макс верстапен-
  • гран при на русия-
  • формула 1-
  • люис хамилтън

Вчера в Сочи Макс бе на само около 5 секунди зад Хамилтън преди първия стоп

Верстапен: При всички положения щях да завърша втори - 1
Снимка: EPA/БГНЕС

След като стартира надпреварата за Гран при на Русия последен, Макс Верстапен завърши на втора позиция, възползвайки се от хаоса в последните обиколки.

Нидерландецът бързо успя да се изкачи до 6-та позиция в началото на надпреварата след добър първи стинт на най-твърдите гуми. Макс бе на само около 5 секунди зад Хамилтън преди първия стоп. Макс обаче излезе зад Рикиардо и Сайнц, които не можа да изпревари, а по-късно бе задминат и от Алонсо. По всичко личеше, че Верстапен ще завърши състезанието седми, но пилотът на Ред Бул бе сред първите рискували да сложат гуми интермедия. Това се оказа правилното решение и така той се изкачи до второ място.

„Ако трябва да бъда честен, мисля, че дори да бях стартирал от челото, пак щях да завърша втори. В крайна сметка не загубихме абсолютно нищо", заяви Верстапен.

„Сложих гумите медиум прекалено рано и това направи нещата по-трудни към края. Обикновено стартираш с най-твърдите гуми, за да караш по-дълго с тях, но дори те не издържаха. Слагайки медиум толкова рано, нямаше как да натискам", добави още той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хамилтън на, солариум

    2 1 Отговор
    5 сек са си 5 сек в спорта...!

    Коментиран от #2

  • 2 Komapak

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Хамилтън на, солариум":

    Все пак постижението му е изключително. От последен, втори е невероятен резултат.
  • 3 А бе

    1 0 Отговор
    Има и други, пъпката не е открил топлата вода.
  • 4 Топла вода,

    2 0 Отговор
    Не му трябват, друго му трябва....!