Last news in Fakti

29 Септември, 2021 12:07 2 008 0

Меси и Бензема с впечатляващо постижение

  • лионел меси-
  • карим бензема-
  • псж-
  • шампионска лига-
  • реал мадрид

Двамата са се разписали в 17 поредни сезона на Шампионската лига

Лионел Меси и Карим Бензема станаха първите футболисти в историята, които са се разписали в 17 поредни сезона на Шампионската лига.

Бензема стана първият футболист направил такова постижение. Това стана факт, след като френският нападател се разписа за Реал (Мадрид) от дузпа в 65-ата минута при домакинската загуба с 1:2 от Шериф (Тираспол).

Само девет минути по-късно Меси вкара за ПСЖ и оформи крайния успех с 2:0 над Манчестър Сити. Това беше първото попадение на 34-годишния аржентинец с екипа на парижани.

Този гол на Лионел Меси беше неговият 27-и в 35 мача срещу английски съперници в Шампионската лига. Статистическата агенция „Опта“ съобщава, че това е с 15 повече от втория в класацията, но не обявява името на футболиста.

Попадението на Меси беше неговото седмо във вратата на отбор, воден от Пеп Гуардиола (два срещу Байерн и пет срещу Манчестър Сити).


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА