Last news in Fakti

7 Октомври, 2021 13:30 1 370 0

Президентът на Ла Лига скочи на ПСЖ за потъпкването на „Финансовия феърплей“

  • псж-
  • хавиер тебас-
  • уефа

Той е категоричен, че „парижани“ съсипват европейския футбол

Президентът на Ла Лига скочи на ПСЖ за потъпкването на „Финансовия феърплей“ - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на Испанската футболна федерация Хавиер Тебас отправи остра критика към френския ПСЖ за трансферната политика на клуба и нежеланието на ФИФА и Лига 1 да наложат ограниченията, предвидени от „Финансовия феърплей“.

Разбира се, че критикувам ПСЖ, но този клуб със сигурност не печели толкова пари, че да има такъв състав. Всичко води до изкривяване на европейските първенства. Как ПСЖ може да обясни, че има отбор за почти €600 млн. Ставате шампион на Франция и вземате €45 млн. Това е напълно невъзможно!“, коментира Тебас пред L'Equipe.

Той заяви още, че е изпратил покана към ръководители във Френската футболна федерация и президента на „парижани“, за да коментират официалните данни, в които математиката, според испанеца, не излиза.

Хавиер Тебас е шокиран от спонсорските договори в Пари Сент Жермен, които се приемат с лека ръка. Той ги сравни с тези на Манчестър Юнайтед, а разликата е от цели 40% в полза на френския тим. В същото време „червените дяволи“ са глобален бранд, които се ползва с една от най-големите фенски бази по цял свят.

Именно Тебас бе сред основните виновници Лионел Меси да напусне Барселона, защото той наложи тежките ограничения върху бюджета на клуба, за да не може аржентинецът да подпише поредния си мултимилионен договор. А впоследствие той се озова в ПСЖ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА