Last news in Fakti

9 Октомври, 2021 10:07 1 869 2

Ботев Пд ще вземе повече пари от Локо Пд за стадиона си

  • локомотив пловдив-
  • ботев пловдив-
  • футбол-
  • пари-
  • стадион

Това стана ясно вчера, след като излязоха подробности за предложението, направено от кмета Здравко Димитров за подпомагане на двата клуба

Ботев Пд ще вземе повече пари от Локо Пд за стадиона си - 1

Отборът на Ботев Пловдив ще получи 40 800 повече от съгражданите си от Локомотив за стадиона си. Това стана ясно вчера, след като излязоха подробности за предложението, направено от кмета Здравко Димитров за подпомагане на двата клуба. Парите ще бъдат гласувани в сряда.

За Ботев са отредени точно - 2 860 800 лв. От тях 2 000 000 лева са за закупуването на седалки. 90 000 за подобряването на терена. Останалата част от сумата се отпуска за привеждането в експлоатация на зоните от първата част на проекта за завършване на „Колежа“.

Локомотив Пловдив пък ще получи пък 2 820 000 лева, които ще бъдат разходвани за: изготвяне на технически проект за официална трибуна, ; изготвяне на технически проект за вертикална планировка; изграждане (строителство) на вертикална планировка, изграждане на тренировъчни терени, паркоустройство и инфраструктура, благоустрояване и озеленяване.

При „черно-белите“ точните разбивки ще бъдат направени по-късно, става ясно от документите, които ще бъдат внесени за гласуване. Целта е да изпълни и предаде инвестиционния проект във фаза Технически проект само за три етапа, съгласно сключения с Община Пловдив договор по смисъла на вече издаденото строително разрешение от месец май 2021 година.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 даа

    8 8 Отговор
    Нормално, Ботев е по голям клуб с повече привърженици и традиции.
  • 2 Гал

    4 4 Отговор
    Къде е Ботев с неговите развити спортове, къде е Локомотив.