Last news in Fakti

10 Октомври, 2021 21:50 3 160 2

Как Килиан Мбапе стана Килианиньо в Монако

  • килиан мбапе-
  • псж-
  • леонардо мирамар-
  • монако-
  • килианиньо

„Тогава всички си казахме: „По дяволите, хлапето е много добро”

Как Килиан Мбапе стана Килианиньо в Монако - 1
Снимка: БГНЕС

Нападателят на Пари Сен Жермен Килиан Мбапе отдавна не е изненада във футбола. На 22-годишна възраст френският нападател вече е утвърдено име и е считан за наследник на трона на Кристиано Роналдо и Лионел Меси. Но не винаги е било така, тъй като „изгревът” на Мбапе датира от 16-ата му годишнина, когато играе за юношеските формации на Монако.

Леонардо Мирамар е бил съотборник на Килиан при юношите на „монегаските” и си спомня добра колко обещаващ е бил Мбапе още като млад. „Той беше на около 16, когато проведохме тренировка срещу старшата на Монако. В упражнение той успя с топката да ги унизи всички. Тръгна между защитниците и те паднаха на терена, а това беше грозно”, каза с усмивка Мирамар пред бразилски медии.

„Тогава всички си казахме: „По дяволите, хлапето е много добро”.

Въпреки възрастта и три години по-големите противници сегашната звезда на ПСЖ доминира напълно в тренировките. „Мбапе имаше изключителна скорост и много добра способност да завършва атаките. Това се вижда и сега. В първите епт мача до 19 години той вече имаше 10 гола. Вкарваше прекалено лесно, когато беше юноша и това се пренесе в мъжкия футбол”, спомни си Леонардо.

16-годишният Мбапе се открояваше по такъв начин, че имаше право на прякор, съответстващ на таланта му: „Беше обичаен факт, когато някой в базата имаше прякор. Особено заради бразилския национален отбор. Роналдиньо беше голяма звезда и взеха част от неговото име с това на Килиан. Така той стана Килианиньо, защото беше много добър с топка в крака. Той много го харесваше”, завърши той.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Харесвам 🎃, само сготвени

    5 2 Отговор
    Много е добър, голямо бъдеще. (Аз лично, предпочитам Холанд. Според мен, той е бъдещият абсолютен бомбер.)
  • 2 цербер

    0 2 Отговор
    и си спомня добрЕ