15 Октомври, 2021 21:47 2 121 1

Китай отпадна от календара на Формула 1

  • китай-
  • формула 1

Поради продължаващата пандемия, Китай няма да бъде включен в календара за 2022

Китай отпадна от календара на Формула 1 - 1
Снимка: БГНЕС

Китай отпадна от календара на Формула 1 за трета последователна година в петък, след като бе обявен графика с 23 състезания за следващия сезон.

„Поради продължаващата пандемия, Китай няма да бъде включен в календара за 2022. Китай ще бъде върнат в календара веднага щом условията позволят“, се казва в изявление от Международната автомобилна федерация (ФИА).

Сезон 2022 в най-престижната автомобилна надпревара стартира в Бахрейн на 20 март и финишира в Абу Даби на 20 ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 12345

    3 1 Отговор
    В Китай пандемията практически е ликвидирана. Така, че американските собственици на Ф1 да не се оправдават с пандемията, а да си признаят, че просто налагат на непослушния Китай санкции.