Last news in Fakti

18 Октомври, 2021 09:35 4 651 6

Разкриха на какво се дължи подобряването на играта на Григор Димитров

  • григор димитров-
  • тенис-
  • тенис на корт

Прогресът на Димитров в последните седмици впечатли тенис специалистите и зарадва българските фенове на този спорт

Разкриха на какво се дължи подобряването на играта на Григор Димитров - 1
Снимка: БГНЕС

Значителното подобряване на играта на Григор Димитров и добрите резултати в последните седмици не са случайни. Оказа се, че Гришо е предприел важна промяна, стартирайки партньорство с компания за анализ на данни в тениса - "Gotta Tennis".

Новината съобщи легендата на двойки Майк Брайън, който коментираше срещата на българина с Райли Опелка за "Tennis Channel". Припомняме, че Гришо елиминира първата ракета на САЩ с 6:3, 6:4, класирайки се на осминафиналите в Индиън Уелс. Впоследствие Григор достигна до полуфиналите, където беше елиминиран от Камерън Нори (2:6, 4:6).

Прогресът на Димитров в последните седмици впечатли тенис специалистите и зарадва българските фенове на този спорт.

За успехите на Григор основна роля играе треньорът му Данте Ботини, с когото очевидно са все по-добър тандем. Намесата и на модерната технология обаче удря доста сериозно рамо на екипа и подобряването на представянето на първата ни ракета е видимо.

"Чрез "Gotta Tennis" Григор получaва по-голяма яснота за това как иска и как трябва да играе. Софтуерът разделя корта на сегменти и дава шанс на състезателя да разбере кога да бъде по-агресивен, кога да бъде по-дефанзивен и кога да контраатакува", обясни Майк Брайън, разкривайки част от тайната за успеха на Гришо.

Майк заедно с брат си Боб беше част от най-успешния тандем в историята на тениса.

Зад създаването на "Gotta Tennis" стои Гордън Юлинг - бивш тенисист и настоящ треньор. Той е считан за един от новаторите по отношение на използването на технологии в тениса.


Поставете оценка:
Оценка 4.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШуЛейс

    10 21 Отговор
    Голямо подобрение, няма що. Нори го отнесе като куцо пиле домат, на Мастърса в Индиан Уелс.

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Кикор

    24 1 Отговор

    До коментар #1 от "ШуЛейс":

    Максимализма е сигурен признак за комплекс за малоценност. Явно при вас е на лице с пълна сила. Просто се опитай да се радваш на момента ако нямаш за основна цел да си хейтваш за удоволствие
  • 4 Komapak

    8 3 Отговор
    Докато не си вкарва първия сервиз мястото му е извън топ 20
  • 5 Лост

    5 3 Отговор
    Те другите сигурно са по прости и не изполват такива работи.
  • 6 Паработаникс

    0 1 Отговор
    За всяко пиле- омайно биле.