Last news in Fakti

27 Ноември, 2021 10:34 1 975 2

България не издържа срещу Литва

  • световни квалификации по баскетбол-
  • литва-българия-
  • росен барчовски-
  • 69-89

Селекцията на Росен Барчовски започна ударно двубоя, но след това логичното се случи

България не издържа срещу Литва - 1
Снимка: Българска федерация по баскетбол

Мъжкият национален отбор на България по баскетбол не успя да сътвори сензация в първия си мач от квалификациите за Световното първенство през 2023-а във Филипините, Япония и Индонезия. Селекцията на Росен Барчовски допусна поражение от трикратните европейски шампиони и бронзови медалисти от СП през 2010-а Литва с крайното 69:89 (11:22, 20:20, 16:27, 22:20) в откриващия мач на група “F”, който се проведе в "Швитурио Арена" в Клайпеда.

“Лъвовете” започнаха двубоя с аванс от 11:4, като в първите минути от срещата демонстрираха страхотна отборна игра и солидно ниво в дефанзивен план. Литовците реагираха по най-бързия начин и регистрираха впечатляваща серия от 25 поредни точки, което им позволи да вземат контрол върху събитията на паркета и да отблъснат опитите на Павлин Иванов и компания за обрат.

За България официален дебют с националния екип направи 19-годишният талант Емил Стоилов, който влезе от резервната скамейка и записа 6 точки и 4 борби в първия си мач за “лъвовете”. За Литва пък дебютантът бе селекционерът Казис Максвитис, за когото това беше първи двубой, след като замени Дариус Масколюнас през лятото.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Огнян Балкански

    4 0 Отговор
    Литва е супер сила в баскета и това представяне на националите ни е достойно.
    Баскета ни е нива над футбола. Същото в худ. гимнаситка, волейбол и тенис. Във футболни измерения това би означавало да не пропускаме евроепйско, световно и групова фаза на ШЛ.

    Та... какво направихте с футбола БЕ из-ро-ди????
    Скапахгте най-комерсиалният спорт, за да загуби България портедните милиарди ли? Друго обяснение няма. Таланта е налице.
  • 2 не е зле

    6 0 Отговор
    Словения, Литва, Испания и САЩ са доминаторите в баскета. След тях на много високо ниво са Германия, Италия, Аржентина, фрнация, Австралия. И ние сме кажи речи съотносими с втората група.
    Жалко че родният запалянко не гледа баскет, а си губи времето с куци футбалери.