Last news in Fakti

15 Декември, 2021 15:30 4 417 4

WBC иска Уайлдър да се боксира с Руиз

  • дионтей уайлдър-
  • анди руис-младши-
  • wbc

Двамата бивши шампиони със сигурност биха искали нов шанс за слава

WBC иска Уайлдър да се боксира с Руиз - 1
Снимка: БГНЕС

Бившите вече носители на шампионските пояси в тежка категория Анди Руиз-младши и Дионтей Уайлдър едва ли възнамеряват да приключат с амбициите си за поясите и макар техните кандидатури да не са на дневен ред те биха могли да сътворят една от големите сензации през 2022 г., ако премерят сили помежду си. Именно това се опитват от организират от Световния боксов съвет (WBC), научихме от Boec.bg.

От доста време търсим голямо събитие, с което да върнем боксът в нашата столица Мексико Сити. Уайлдър-Руис е възможно най-добрият начин да го направим. Двамата ще предизвикат страхотна еуфория в страната и се надяваме, че Дионтей няма да се оттегли, за да осъществим такъв сблъсък“, казва президентът на Съвета Маурисио Сюлейман.

Руиз към момента изпитва трудности да си намира съперници, тъй като преди да шокира света с успеха си над Антъни Джошуа на практика бе считан за аутсайдер, който не привлича спонсорите.

Уайлдър пък все още се колебае дали да продължи с кариерата си, след като Тайсън Фюри окончателно доказа, че е по-добрият боксьор в трилъра им през последните няколко години.

Подобна битка обаче към днешна дата звучи съблазнително и определено би получила сериозен отзвук по света.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тренера

    7 3 Отговор
    Руис ще го строши!

    Коментиран от #2

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Да бе

    2 1 Отговор
    Оня черния улучи ли,който е насреща.....той и циганина бая „звездички”видя....май три пъти се търкаля

    Коментиран от #4

  • 4 Ддд

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Да бе":

    2 пъти се търкаля