Last news in Fakti

24 Декември, 2021 13:41 3 296 6

Буфон: С идването на Роналдо Ювентус загуби своето ДНК

  • кристиано роналдо-
  • джанлуиджи буфон-
  • ювентус

Буфон прекара почти две десетилетия в Юве, а сега играе за първия си клуб Парма

Буфон: С идването на Роналдо Ювентус загуби своето ДНК - 1
Снимка: БГНЕС

Легендарният вратар на Ювентус и Италия Джанлуиджи Буфон заяви, че пристигането на Кристиано Роналдо в клуба през 2018 година е довело до загубата на "ДНК-то на отбора".

Португалецът, който през този сезон се завърна в Манчестър Юнайтед за втория си период в клуба, отбеляза 101 гола в 135 мача за „бианконерите“ и спечели Серия А два пъти, но клубът не премина нито веднъж четвъртфиналната фаза на Шампионската лига през трите му години там. Буфон прекара почти две десетилетия в Юве, а сега играе за първия си клуб Парма.

"Ювентус имаше шанса да спечели Шампионската лига през първата година, когато Роналдо пристигна, това беше годината, в която бях в Пари Сен Жермен, и не можах да разбера какво се е случило", каза Буфон пред американската телевизия TUDN.

"Когато се върнах, работих с Роналдо две години и се справихме добре заедно, но мисля, че Юве загуби своето ДНК като отбор. Стигнахме до финала на Шампионската лига през 2017 година, защото бяхме отбор, пълен с опит, но преди всичко бяхме едно цяло и имаше много силна конкуренция в състава. С идването на Кристиано загубихме това", каза още италианският вратар.

В момента рекордьорът по титли в Италия е на 12 точки зад шампиона Интер в таблицата и заема петата позиция.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пако

    14 4 Отговор
    ТЪРСЯТ ОПРАВДАНИЕ И ДЕЖУРЕН ВИНОВНИК,А РОНАЛДО ИМ БЕ ГОЛМАЙСТОР. СЕГА БЕЗ РОНАЛДО В ЮВЕ КАРТИНКАТА Е ПОВЕЧЕ ОТ ТЪЖНА.
  • 2 Пако

    10 2 Отговор
    СРЕД ПЪРВИТЕ 15 ГОЛМАЙСТОРИ В СРТИЯ А,НЯМА НИТО ЕДИН ЮВЕНТИНЕЦ И С ТОВА ТЕМПО ШАНСОВЕТЕ ДА ВЛЕЗНАТ В ЧЕТВОРКАТА ЗА ШЛ СА ИМАГИНЕРНИ.
  • 3 Коко

    9 1 Отговор
    Отново мрънкачи, Роналдо вкара толкова много голове за Ювентус, измъкна ви от доста трудни мачове и отново сте недоволни. Без Роналдо щяхте да сте един посредствен отбор.
    Аман от футболни професори и специалисти, които търсят все грешки. Не спечелите Шампионска лига, но Роналдо да не играе сам на този терен, някой път нещата и амбициите не се получават, но това е футболът и спорта. Но с идването на Роналдо се случиха доста положителни неща за Юве, като се повишиха Акцийте на клуба, продажба на рекламни материали, увеличена посещаемост от фенове и доста други неща. Без Роналдо и тези победи нямаше да имате.

    Коментиран от #4

  • 4 Чудо

    3 1 Отговор

    До коментар #3 от "Коко":

    Ми те сега къде са, като уж си решиха проблема разкарвайки го, даже и до зона ЛК не могат да се доберат
  • 5 Чудо

    3 1 Отговор
    Чета го и си викам - човек с възрастта явно наистина се вдетинява. Не мога да повярвам какви глупости е дрънкал човек, стигал до такива високи нива на футбол, ала явно тук му се е обадило и италианското его, дето с болка си спомня, как е получил няколко гола от Роналдо.
  • 6 111

    4 1 Отговор
    Е, нали сега го няма Роналдо? И нали имат треньор-победител пак? Що не са първи?
    То така е много лесно, но факт е, че Роналдо само забави упадъка на тима с две - три години. Е, пак ще станат сила след 1-2 годинки, ако работят правилно.