Last news in Fakti

1 Март, 2022 20:30 1 231 6

Съдийската комисия в Англия се извини на Евертън за дузпата, която не бе отсъдена срещу Манчестър Сити (ВИДЕО)

  • евертън-
  • манчестър сити-
  • майк райли-
  • бил кенрайт

Самият Пеп Гуардиола сам призна след мача, че Родри е направил нарушение за наказателен удар

Съдийската комисия в Англия се извини на Евертън за дузпата, която не бе отсъдена срещу Манчестър Сити (ВИДЕО) - 1
Снимка: БГНЕС

Манчестър Сити се наслади на поредния си подарък в английската Висша лига през изминалия уикенд, когато при резултат 0:1 в своя полза дефанзивният халф Родри игра с ръка в наказателното си поле, но съдията Пол Тиърни и колегите му от стаичката за ВАР решиха, че няма нищо нередно, за да не отсъдят дузпа в последните минути на срещата. Решението предизвика много сериозен отзвук в професионалните и любителските среди, а шефът на Съдийската комисия в Англия Майк Райли се видя принуден да поднесе извинението си на „карамелите“ за недоразумението.

Sky Sports твърди, че Райли е провел личен разговор с Бил Кенрайт, за да признае, че Тиърни е допуснал грешка в онази ситуация.

Самият Хосеп Гуардиола си призна след мача, че по-скоро играчът му е нарушил правилата, но в реално време Родри не пожела да прояви спортсменство, за да не ощети тима си.

Междувременно се появиха безброй нелепи обяснения на случилото се, включително от популярни лица от родния телевизионен ефир. Едно от тях гласи, че има значение коя част от ръката покрива ръкава на тениската, с която играят футболистите. Това би имало смисъл, ако има наложен стандарт от Висшата лига, но на практика всеки играч сам може да прецени дали да се появи с дълъг ръкав или да запретне късия си така, че да открие раменете. В конкретния мач дори резервата за домакините Андвар Ел Гази влезе от резервната скамейка с екип с дълги ръкави.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    11 0 Отговор
    И кво ги грее пе са им се извинили
  • 2 приятел

    10 0 Отговор
    Дайте им титлата на шити отсега и те като лудогорец абонирани за титлата с всички средства.
  • 3 sra

    8 0 Отговор
    Щом могат да изгонят руските алкажи от фифа и фуфа по политически причини, значи могат да изхвърлят и съдиите на тоя мач, барабар с ВАР стаичката доживот...
  • 4 Тома

    6 0 Отговор
    Евертън се нуждаят от точки за да не отпаднат и ако накрая не им стигне едната точка какво правим със съдийте
  • 5 Поредния

    1 3 Отговор
    Колко други подаръци са получили сити че не мога да се серия. Ама се сещам колко пъти ги орязаха и срещу Ливърпул и срещу Тотнъм преди години
  • 6 Дъ Мозък

    4 0 Отговор
    Сега е момента да покажат че са голям клуб или съответно махленско тимче. Требва да поискат преиграване на мача, Това е единственото правилно решение в случая.