Last news in Fakti

27 Март, 2022 17:30 4 014 45

Санкциите работят! Руски футболен бос на практика е загубил цялото си състояние

  • леонид федун-
  • спартак москва-
  • санкции-
  • загуби

Новината бе съобщена от представител на Руския футболен съюз

Санкциите работят! Руски футболен бос на практика е загубил цялото си състояние - 1
Снимка: EPA/БГНЕС/AРХИВ

Един от най-богатите хора в Русия - Леонид Федун е загубил 99,9% от парите си заради последствията от войната в Украйна. Това обяви един от членовете на Изпълкома на Руския футболен съюз Владимир Афанасиев, който говори за тежкото състояние във финансово отношение в руското първенство.

Освен част от борда на директорите на "Лукойл", Федун е и собственик на гранда Спартак Москва.

"Федун ми каза, че ситуацията е доста трудна. Загубил е 99,9% от своето състояние. Говорим за лични пари. В ЦСКА Москва картината е същата след санкциите, които наложиха на банките.

Навсякъде е тежко и всички имат проблеми. Да не говорим за по-долните дивизии, където всичко се финансира от държавата. Там положението е трагично", заяви Владимир Афанасиев.

По данни на "Форбс" нетните активи на Федун се оценяват на 5,8 милиарда щатски долара.


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 75 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Простотия

    49 39 Отговор
    Тва че са му конфискували парите на човека не значи че Путин ще се изплаши, само глупости пишете, тва си е рекет, американски рекет

    Коментиран от #33

  • 2 фергюсън

    48 3 Отговор
    А нашите президенти на клубове , колкото повече футбола отива към фалит ,толкова повече забогатяват !!
  • 3 Презвитер Козма

    32 26 Отговор
    Братя русофили и путинилюбци, покажете солидарност. Отворете банкова сметка и внасяйте помощи за човека. Всеки свеж лев в сметката на руската канализация е пирон в ковчега на империализма на САЩ! венЦеремос

    Коментиран от #9, #39

  • 4 Петър

    40 19 Отговор
    Санкциите работят срещу Русия, колкото маските работят срещу КОВИД-19.

    Коментиран от #35

  • 5 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    38 17 Отговор
    На такова нещо обикновено му се вика нагла кражба!
    Освен лъжци, ЕС , САЩ и Великобритания се оказаха и най-долнопробни крадци.....

    Коментиран от #26, #44

  • 6 Баце

    23 2 Отговор
    Има повече. Нищо че е собственик на ФК Бистришките баби.
  • 7 набухвател

    36 13 Отговор
    Какво значи"санкциите работят", когато вземете на някой парите?!Абе от две години облъчват ли ви с незвестно психотронно оръжие,или така сте си от малки?!

    Коментиран от #13

  • 8 Ами

    22 21 Отговор
    Който подкрепя тиранина-убиец, това заслужава !

    Коментиран от #20

  • 9 иво минджака

    16 11 Отговор

    До коментар #3 от "Презвитер Козма":

    На чужд гроб недей плака виж си своя кене. !
  • 10 Да,бе,

    18 5 Отговор
    той си ги е държал в английска банка и е чакал еврогей.вете да му ги гепат !
  • 11 Биби

    16 6 Отговор
    Те щото BMW, MERCEDES и RENAUT не загубиха техните заводи. Z
  • 12 Верно че работят санкциите

    16 6 Отговор
    Като френските големи фирми в Русия -бачкат и си свиркат за санкциите
  • 13 соломон напасания

    16 2 Отговор

    До коментар #7 от "набухвател":

    Де да беше от 2 години а то от 32 и затова е толкова тежко и неспасяемо положението . Ама все намираме едни месии то не беше Драгалевския , то не бе Мадридския , дойде и Банкянския а сега вече имаме и Канадски - пълен набор от артабудали .
  • 14 nord

    8 11 Отговор
    Този със сигурност е заделил нещо в кеш , за разлика от обикновената ватенка ,която за 1м. обедня с 59% ,
    благодарение на зануления . Но пък от друга страна тепърва крепостните ще усещат последствията от
    санкциите ,така че със сигурност ще става по-зле.

    Коментиран от #36

  • 15 ХАХА

    6 7 Отговор
    ФЕДУН МОЖЕ ДА СИ ВДИГНЕ КРУШИТЕ И ДА ОТИДЕ КЪДЕТО СИ ИСКА ДА МУ МИСЛИ ДЯДЯ ВАНЯ И ВАНЯ БРЬОВКИН КАКВО ЩЕ ПРАВИ И ПАРИ ЗА САМОГОН НИ ЗА БОЯРЫШНИК НЯМА
  • 16 Гаглей

    15 9 Отговор
    Путинофилите средно имат интелект като на хляб. Само едноклетъчно същество може да се кефи на ръждясал, прогнил, дърт диктатор. Ама това е нормално раша от векове не обича интелегентите.

    Коментиран от #31, #38

  • 17 Хасковски каунь

    10 6 Отговор
    Скоро ще ги връщат. С тържества и извинения.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ⚜️Просветен⚜️

    10 1 Отговор
    Санкциите работят ако Вова спре операцията и се оттегли! В случая оставането на човека без кеш не е действие на санкциите, това морони неуки са самите санкции! За две стотинки не сте научили нещо от Гьобелс !!!
  • 20 провинциалист от провинция Тракия

    10 7 Отговор

    До коментар #8 от "Ами":

    А че 20 години целият западен свят цуца газ и петрол и пълни гушката на "тиранина-убиец" знаеш ли?
  • 21 ГОЛЯМ СМЯХ

    23 6 Отговор
    е нали само при комунистите имаше национализация? сега и при демокрацията пак ли има национализация? че каква е разликата тогава?

    Коментиран от #27

  • 22 kjl

    15 5 Отговор
    Какво значи загубил??? Парите са откраднати от наложилите санкциите.Това си е обикновен грабеж, завоалиран зад фасада. Те тези, които налагат "санкциите" така са свикнали от стотици години. Грабят, крадат и за целта обикновено убиват. Справка, историята за последните 1000г.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Евро - гейски пират

    16 6 Отговор
    Кражбите работят, а не санкциите. Западният свят от векове ограбва и плячкосва останалия. Това е тяхно верою, което проповядват като нещо нормално и естествено. Тази песен обаче, свърши, Путин ще наложи новия световен ред !

    Коментиран от #28

  • 26 РЗС

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    Има една много стара поговорка - от където дошло, там отишло. Гарантирам ти, че тия пари, които всички руски олигарси притежават са изкарани със схеми и кражби от руския народ и хазна, така че намерило си гърнето похлупак. А английската и най-велика империя някога е станала такава благодарение на много кражби, посегателства, робство и каквато гадория се сетиш. А също американците са чисти англичани обявили независимост преди близо 3 века. Така, че ако искаш да научиш кражбата на едно питай англичанин, те са владеели 1/4 от световното население и площ, руснаците пасти да ядат, но руснаците ще са загубилите в днешния случай, защото англите и америте са мастърите на войната и кражбите.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 РЗС

    6 6 Отговор

    До коментар #25 от "Евро - гейски пират":

    За съжаление, като човек с икономическо образование, ще ти кажа, че не си прав. Запада провокираше Путин отдавна и той сам падна в капана. На запада не им трябва силна Русия и в мирно време нямаха предпоставка да налагат санкции и да изолират Русия. Путин за съжаление няма полезен ход в момента и ще загуби и то много, то е невеж в интригите и хибридната война, отделно руснаците сами се изолират от света и нямат никой на своя страна, нито приятели, а само познати. Затова те ще загубят, както и тези от вас, които вярват на Путин. Единственото му спасение е рестарт на планетата с атомно оръжие и да се крият по пещерите 100 години

    Коментиран от #29

  • 29 Toxic

    11 7 Отговор

    До коментар #28 от "РЗС":

    Зад Путин стои около 6 милиарда и половина от населението на земята, 80 % от държавите и поне 70% от световните ресурси бе галфон ! Кой няма полезен ход ?! Я изчезвай !

    Коментиран от #32, #45

  • 30 Изводът е:

    6 2 Отговор
    Не се доверявайте на западните банки. До една те са собственост на психопаразитите от ФЕД. На времето така са обрали благородниците, бягащи от октомврийската революция. Когато онея пристигнали на запад, били толкова богати, че местните изглеждали като обикновени буржоа. Но само след 30тина години са били законно и демократично обрани от същия този запад. Сега историята се повтаря. Който не си учи уроците от нея, е обречен да ги изпита на собствен гръб отново. Само собствената ти държава е способна да те защити. Тук разбира се не иде реч за сегашната ни квази държава. Мисля, че амерчетата са фърлили оче на Бойчето и ще го сготвят като тлъст фит с кисело зеле. Бая "мазнинка" има за тези 12г.
  • 31 Като ти гледам твоя,

    5 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гаглей":

    еврогейския, направо си на ганглийна нервна система. Дори не можеш да излезеш от козяшките опорки, дето ти ги спускат и ги преписваш направо от лиШчето. Мо тамо.
  • 32 РЗС

    5 4 Отговор

    До коментар #29 от "Toxic":

    Тежко е да си русофил след разпада на СССР, и все по-тежко ще става. Тия като теб винаги са били на губещата страна, затова си там където си и така ще си останеш без развитие и перспектива, това е обещание! Не знам как си ги съчини тези 6 милиарда, но от страната на Путин са необразованите и финансово несъстоятелни лиде точно като теб. Приятеля с пари - Китай, всъщност отказа да снабди Русия със части за самолети, както и други интересни откази като на приятел. Между другото вече предупредиха Китай, че ако помага на Русия ще стане тегаво и за тях, защото те са работилницата на запада. Факт.
  • 33 Ръководител на територията на Киев

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Простотия":

    Нищо не са му конфискували. Просто те отдавна са на правилното място и сега мрънка, че няма пари за да си помислят налагащите санкции, че нещо се случва. Глупави милионери дал Господ, но ГЛУПАВ МИЛИАРДЕР НЯМА !!!
  • 34 Илиев

    2 4 Отговор
    Какъв футбол, бе? Скоро няма да има какво да ядат путлераците, до футбола опрели. Егати нещастната държава ..
  • 35 Дали

    2 3 Отговор

    До коментар #4 от "Петър":

    ...и сам си верваш. Наивник. Иди там да живееш, щом е много хубаво.
  • 36 еми нека да види ние как сме

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "nord":

    да си поплаче тайно
  • 37 Бачо Киро

    1 2 Отговор
    Значи, ние от години слушаме как Лукойл работи на загуба, няма нужда да ни дрънкате ся как тоя,дет бил собственик в Лукойл бил обеднял. Той нали е на загуба от десетилетия... Поне според данъците, които не плащат в България...
  • 38 ИнтелЕгент

    2 1 Отговор

    До коментар #16 от "Гаглей":

    Бай Дън за младеж ли го имаш?И изкуфял май също за него по подхожда,интелЕгенте.
  • 39 Само питам

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Презвитер Козма":

    Левскарите събираха ли пари за Майкъл Чорни,когато му приватизираха в България милионите?
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Мунчо

    0 2 Отговор
    Фейк отвсякъде- ембарго срещу нефт и газ от Русия досега са обявили само ФАШ!
  • 42 big

    0 1 Отговор
    Верно ли? За санкциите питам? САЩ и ЕС, дори целия свят се убедиха, че работят по портмонетата си!
  • 43 Holy Sh1t

    1 1 Отговор
    Аз ако съм на мястото на руските олигарси няма да се озлобя срещу Путин, а по-скоро срещу запада който незаконно им открадна парите/ яхтите/ имотите. Няма да се учудя някой от тези милардери да подаде ръка на някоя организация от близкия изток и да им посочи ЕС и САЩ като цели.
  • 44 Косе Босе

    1 1 Отговор

    До коментар #5 от "🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️":

    А когато САЩ и Англия ви дадоха на вас руснаците 70 % от техниката с-у Хитлер не бяха крадци и лъжци,а сега са такива-млъкнете защото и в нахалството умните хора имат граници,вие още не сте си върнали половината и повече заеми на САЩ точно от 2та св.в-на,които ако не ви бяха дали под формата на техника и технологий сега щяхте да говорите немски!Даже и авиобензин не сте могли да си произвеждате,вие сте искали да летите на бойни самолети-наивници и неблагодарници-млъкнете и си забийте главата в пясъка защото когато тя е над него само ръси глупости!Руснаци и благодарност -мисия невъзможна!!!
  • 45 Косе Босе

    1 2 Отговор

    До коментар #29 от "Toxic":

    Зад Путин стойш само ти бе"ГАЛФОН И ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ГАЛФОНИ"А щом сте ГАЛФОНИ по твое определение,значи че сте армия от ГАЛФОНИ-ТОЧНО ТАКИВА който губят войната в Украина.
    PS.Взех на заем определението "ГАЛФОН"защото исках да съм по .....така,каруцарски настроен-не се сърдиш предполагам,нали така,така е по "ЯКО"