Last news in Fakti

6 Юни, 2013 16:33 1 632 1

Вятърът на промяната

  • покупки-
  • трансфери-
  • промяна

Както се пее в небезизвестната песен, във въздуха се усеща вятърът на промяната. За добро или за лошо, всичко тече. Във футбола обаче си мисля, че течението е прекалено силно. За много кратък период от време Царят на спортовете се промени до неузнаваемост. Да, и преди имаше алчни агенти, безумни комисионни, утопични заплати, но тогата имаше и малко мярка. Играчите обмисляха сериозно дали да напуснат един клуб, какво ще спечелят от новия и имат ли бъдеще там. Днес тупваш куфарчето с пари на масата и футболистът е твой.

Парите убиват конкуренцията! Да, може би комерсиализацията го изисква, но това не прави престъплението по-малко углавно. Пример – през 1970 година Фейенорд печели КЕШ, малко по-късно го прави и румънският Стяуа. Сега представяте ли си отбор от Балканите да превземе Шампионската лига? Мисия невъзможна.

Но все пак времето го изисква. Хората искат да гледат шоу, екшън, бърз и красив футбол. Може би парите са начинът това да се случи. В този ред на мисли нека проследим едни от най-очакваните трансфери (както и вече осъществените) както на футболисти, така и на треньори:

На Острова се случиха и се случват странни неща. Най-пресният пример е интересът на Челси към Хълк, който е оценяван на 35 милиона паунда. След фиаското с трансфера на Фалкао, който бе искан от „сините”, лондончани са решили да прибегнат към услугите на друг класен реализатор. Пък и Жозе Моуриньо ще иска да атакува Шампионската лига. Това не става с пари, а с много пари. Да не ги мислим Челси, те си имат!

Единсон Кавани също попадна в полезрението на Роман Абрамович. Манчестър Сити също се очаква да се включи в наддаването, което започва от 50 милиона паунда. Сега е идеалният момент за угурваеца да напусне Неапол, където няма накъде да се развива повече. Моля, търгът да започне!

Отново британски отбори са замесени с името на друга звезда – Сеск Фабрегас. Манчестърските врагове ще се надцакват до края на меркатото за подписа на талантливия испанец, който като че ли не достигна апогея си в Каталуния. Цената е 35 милиона паунда.

Южно на картата, на Пиренеите, друг отбор също е много активен – този на Реал (Мадрид). Въпреки че не се знае кой ще запълни дупката след напускането на „Специалния”, оферти към играчи валят ли валят... По поречието на Амазонка процентът на валежи е по-малък, убедени сме! Уейн Рууни може да позира в бяло, и то съвсем скоро. Очаква се „бомбата” да е подписът на Гарет Бейл, чиято цена е близо 80 милиона паунда. С тези пари Левски и ЦСКА могат да преживяват поне пет века. Нека не споменаваме повече български отбори, обаче, защото те нямат никакво място сред тези редове.

Бъдещето на Луис Суарес също е прелюбопитно. Искат го Атлетико, Ювентус, ПСЖ и Реал. Уругваецът наскоро каза, че ще напусне Ливърпул. Желанието му да печели трофеи е над всичко. Сумата – 40 милиона паунда.

Очакваме с интерес и действията на италиански шампион Ювентус, който „обеща” да привлече така нужния класен нападател. Стеван Йоветич, Карлос Тевес, Гонсало Игуаин... Това са само част от имената, спрягани за „Старата госпожа”. Торино чака...

Чакаме и ние! Очертава се дълго и безкрайно зрелищно меркато. Отбори, доскоро пребивавали в пъкъла, вече могат да си позволят всеки един футболист на планетата. ПСЖ и Монако са пуснали „пипала” навсякъде, скаутите действат.

Славни тимове като Милан и Интер имат финансови затруднения и не могат да си позволят скъпи покупки. Какъв е изводът?

Парица е царица! Морал и чест тук нямат място.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 tooshortname

    0 0 Отговор
    Neshto interesno okolo Cavani- Maria Rosaria Ventrone!!!