Last news in Fakti

3 Юни, 2013 18:04 2 579 0

Най-скъпите покупки в историята на Барса

  • барселона-
  • покупки-
  • неймар-
  • ибрахимович-
  • трансфери
Най-скъпите покупки в историята на Барса - 1
Снимка: ЕПА/ БГНЕС

Със своите 75 трофея, Барселона несъмнено е един от най-успешните клубове в световен мащаб. Въпреки че е известен със своята школа, която ражда невероятни таланти, каталунците не могат да разчитат само на нея. Предлагаме ви класация с най-скъпите покупки в историята на отбора – някои успешни, други – недотам.

10. Хавиер Савиола
Аржентинецът акостира в Барселона през 2002 година за 25 милиона евро. Купен е от „Ривър Плейт“. За три сезона отбелязва 44 гола.

9. Роналдиньо
През 2003 година бразилецът подписва с Барса, която плаща 25 милиона евро на ПСЖ. За много кратко време Роналдиньо се превръща в една от легендите на клуба. Печели и Шампионската лига.

8. Дмитро Чигрински
Един от неуспешните трансфери на Барса, които плащат 25 милиона евро на Шахтьор (Донецк) за защитника. Той изиграва едва 12 мача с фланелката на каталунците.

7. Алексис Санчес
Барса плаща 26 милиона евра на Удинезе през 2011 година. Въпреки високата си цена, Санчес не може да се наложи в тима и да спечели доверието на ръководството. По всяка вероятност ще бъде продаден през това лято.

6. Марк Овермарс
Холандецът е купен за 30 милиона евро през 2000 година от Арсенал. Превръща се в един от любимците на публиката.

5. Сеск Фабрегас
За испанеца са платени 34 милиона евро, отново на Арсенал. За двете си години в Барса 26-годишният футболист отбелязва 20 гола.

4. Дани Алвеш
Барселона плаща 36 милиона евро на Севиля за защитника. Алвеш оправдава доверието и се превръща в един от най-добрите футболисти на своя пост в Европа.

3. Давид Вия
През 2010 година Валенсия продава звездата си за 40 милиона евро. Мненията относно представянето на испанеца с екипа на Барса са противоречиви. За три сезона той отбелязва 33 попадения в местното първенство.

2. Неймар
Каталунците плащат 54 милиона евро за бразилската звезда, доскоро носеща фланелката на Сантос. Не се знае дали сумата е оправдана. Едно обаче е ясно – ще наблюдаваме с наслада Меси и Неймар един до друг.

1. Златан Ибрахимович
Най-скъпата грешка в историята на Барселона. Каталунците дават 87 милиона евро на Интер (46 кеш + Самуел Ето'о). Известен с буйния си нрав, шведът има много проблеми в Испания, които му пречат да се задържи дълго там. Изиграва само 29 мача, което се пада по 3 милиона на среща. Отбелязва 16 попадения.

 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА