Last news in Fakti

1 Ноември, 2022 16:34 523 3

Белгийски град нарушава европейското право на свободно пътуване, за да ограничи притока на германски футболни фенове

  • унион берлин-
  • роял юнион-
  • лига европа-
  • европейски съюз-
  • белгия

Случаят може да се превърне в международен скандал

Белгийски град нарушава европейското право на свободно пътуване, за да ограничи притока на германски футболни фенове - 1
Снимка: БГНЕС

Местните власти в белгийския град Льовен са напът да предизвикат международен скандал, след като днес стана ясно, че граждани от германски произход няма да бъдат допускани до града на 3 ноември, когато Роял Юнион трябва да приеме Унион Берлин в последен мач от групите в Лига Европа, предаде DW.

УЕФА по-рано забрани на германския тим да продава билети за гостуващия сектор, като наказание срещу поведението на крайните фракции на „берлинчани“ по време на срещата с Малмьо в началото на миналия месец.

Белгийските органи на реда ще използват това, за да ограничат изцяло достъпа на футболни запалянковци от Берлин, което обаче е в разрез с европейското право за свободно пътуване.

От Унион вече порицаха това решение, като го определиха за „непропорционално и погрешно“, тъй като поставя всички фенове под общ знаменател, а не таргетира сам онези, които са предизвикали безредиците в Швеция.

Роял Юнион домакинства в Льовен, защото собственият му стадион в Брюксел не отговаря на изискванията за мач от толкова високо международно ниво.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Феновете

    1 0 Отговор
    са си животни
  • 2 евроценности

    4 0 Отговор
    На ви евроценности! Приготвяйте зобниците и се гответе за локдаун и бустер!
  • 3 цар Соломон

    1 0 Отговор
    Многото свободи в Европата почнаха да си пречат май? ... Трудно е да се определи, коя има предимство пред другата!