Last news in Fakti

4 Ноември, 2022 08:27 1 591 3

Списък на най-големите звезди, които ще пропуснат Световното първенство поради контузии

  • пол погба-
  • катар 2022-
  • рийс джеймс-
  • диого жота-
  • хесус корона

В близките седмици този списък може да се увеличи

Списък на най-големите звезди, които ще пропуснат Световното първенство поради контузии - 1
Снимка: БГНЕС

Остават по-малко от 3 седмици до началото на Мондиала в Катар, а списъкът с контузени футболисти, които ще го пропуснат, набъбва неимоверно в последно време. В следващите редове ще ви представим най-големи имена, които няма да играят за националните си отбори, според официалната информация, публикувана от клубните им тимове.

Пол Погба, Франция - 29-годишният централен полузащитник бе голямата звезда на „петлите“ по време на триумфа в Русия през 2018 г., но след завръщането си в Ювентус през изминалото лято получи тежка контузия в коляното и освен това имаше проблеми с един от братята си, за когото се твърди, че го е изнудвал за пари.

Н'Голо Канте, Франция - Дефанзивният халф отдавна е неизменна част от състава на Дидие Дешам, но изминалите няколко сезона се превърнаха в кошмар за него, защото започна да страда от хронични проблеми с бедрата. Канте също ще е огромна липса за французите.

Тимо Вернер, Германия - Германия отдавна има проблеми с намирането на централен нападател, като това датира още от пенсионирането на Мирослав Клозе и Лукас Подолски. Вернер междувременно се превърна в относително добра опция, но бързоногият голаджия се контузи преди няколко дни с клубния си РБ Лайпциг и също е аут от сметките.

Рийс Джеймс, Англия - Десният бранител на „трите лъва“ изпревари конкурентите си за поста в очите на Гарет Саутгейт, въпреки изобилието от таланти в тази зона за тима. Той обаче страда от проблеми в коляното и няма да го видим в Катар.

Диого Жота, Португалия - С оглед ужасната форма на Кристияно Роналдо „Селесао“ имаше нужда от човек, който да поведе атаката за световните финали и това трябваше да е именно нападателят на Ливърпул. Той обаче страда от проблеми в прасеца и все още не е напълно изключена възможността да бъде опериран.

Педро Нето, Португалия - Крилото на Уувърхамптън пребори много сериозна конкуренция, за да се добере до място в националния си тим, но от октомври насам се лекува след операция на глезена, така че няма да има възможност да блесне на най-голямата футболна сцена.

Артур Мело, Бразилия - Бразилците по традиция са фаворит за трофея, но отсъствието на достатъчно класен плеймейкър може да се окаже проблем тази година. Артур бе считан за една отлична опция, но през изминалите вече почти 2 години е постоянно тормозен от мускулни проблеми. Той имаше надежди, че това ще се промени с преминаването си под наем от Барселона в Ливърпул, но късметът му не се преобърна.

Хесус Корона, Мексико - „Ацтеките“ по традиция са един от най-опасните отбори на световните първенства, защото винаги са разполагали с нападатели от класата на Корона. Той обаче е извън сметките с фрактура в левия глезен, датираща още от август насам.

Под въпрос засега са още Хьон-мин Сон от Южна Корея, Бен Чилуел от Англия, Ромелу Лукаку от Белгия, Кайл Уокър от Англия, Кевин Филипс от Англия, Роналд Араухо от Уругвай, Анхел Ди Мария от Аржентина и Пауло Дибала също от Аржентина.

Световното първенство в Катар стартира на 20 ноември и ще продължи до 18 декември.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 муцунка

    2 0 Отговор
    Доста от затъмненията няма да са на турнира. Ми кеф,к во?!
  • 2 Да...

    5 2 Отговор
    Да не забравяме и последиците от имунизации те, след което много спортисти се збогуваха с кариерата си или ги няма вече на този свят.
  • 3 Бай Иван

    2 0 Отговор
    Пропуснах те Божинката :)