Last news in Fakti

11 Ноември, 2022 15:33 749 3

Любослав Пенев не е изненадан, че българският шампионат няма да има представители на световното първенство

  • любослав пенев-
  • цска 1948-
  • катар 2022

Наставникът на ЦСКА 1948 смята, че нивото у нас е „средно-ниско“

Любослав Пенев не е изненадан, че българският шампионат няма да има представители на световното първенство - 1
Снимка: БГНЕС

Нивото в българския шампионат е „средно-ниско“. Това заяви на днешната си пресконференция преди мача срещу Лудогорец старши-треньоръ на ЦСКА 1948 - Любослав Пенев. По този начин той обясни основната причина за отсъствието на представители от родното първенство на Мондиала в Катар идната седмица.

Интересно е, че няма футболисти от България на световното. Нашето ниво не е високото. Ние сме на средно-ниско ниво. Това е комплимент. В България не играят фигури, звезди. Няма как. Нашето ниво не отговаря на техните изисквания. Искат подреден футбол, искат правила. Говорейки за футбол, сме много далеч от този стандарт. България не е атрактивна дестинация, просто са атрактивни заплатите и някои решават да дойдат в България“, каза той, цитиран от dsport.

Българският национален отбор за последно участва на световните финали през 1998 г. във Франция, но в последвалите 6 надпревари все някой представител на друга държава, който играе у нас, намира място сред най-добрите футболисти на планетата. Този път обаче всичките ни състезатели ще гледат отстрани, което е просто поредната крачка надолу в развитието на българския спорт.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специалиста

    7 1 Отговор
    Пак да Ви го напиша! Стоичков се ражда веднъж на сто години в тая държава! Но Супата се ражда веднъж на 2000 години! В тая държава никой не знае футбола по-добре от него! Вместо да се заиграва като треньор, той трябва да оглави българският футбол на всички нива! За да можем след 15 години да удряме наравно големите държави в този спорт! Един талант ни се роди, и ние го разхищаваме да се прави на тренер на две ЦСКА дето нямат нищо общо с онова което възпита Стоичков и Супата!
  • 2 Не е най-добрият треньор

    5 1 Отговор
    Ала днес каза най-умната приказка за българския днешен футбол. Даже призна, че определението средно ниско ниво е комплимент. И журналистът го е написал правилно. Не средно-ниско, а средно ниско. Демек на средата сме сред европейските слабаци. И е така! Ще се види колко е тежко и срещу Люксембург.
  • 3 Майкъл

    4 0 Отговор
    Уважавам те , беше отличен футболист!!! За треньор в нашето първенство ставаш-но и ти имаш вина за ,,средно ниското" ниво за българският ,,нефутбол" !!! Да не навлизам в подробности-щото стигаме до ,,мафията" БФС !!!