5 Декември, 2022 12:30 1 824 0

Флойд Мейуедър иска да стане собственик на отбор от НБА

  • флойд мейуедър-
  • баскетбол-
  • бокс-
  • спорт-
  • нба

Бившият шампион в пет различни категории се пенсионира преди няколко години без да загуби нито веднъж в професионалната си кариера

Флойд Мейуедър иска да стане собственик на отбор от НБА - 1
Снимка:

Боксовата икона Флойд Мейуедър иска да стане собственик на баскетболен отбор. Парите призна, че е готов да брои 2 млрд. долара, за да има тим от НБА. Бившият шампион в пет различни категории се пенсионира преди няколко години без да загуби нито веднъж в професионалната си кариера.

Според самия боксьор, който в момента прави само демонстративни мачове, той вече е предложил 2 млрд. долара на собственик на един от отборите.

„Работя върху закупуването на отбор от НБА. Поддържам връзка с един от моите бизнес партньори, Брет Джонсън. Не е лесно, но от известно време вървим в тази посока. Има опция за отваряне на франчайз във Вегас или Сиатъл, или закупуване на вече съществуващ отбор от НБА. Вече предложихме на собственика на един от отборите малко повече от 2 милиарда долара за контролния пакет акции“, обяви Мейуедър.

Според слуховете НБА планира експанзия и добавяне на нови два отбора към съществуващите 30. Смята се, че ще има тимове в Лас Вегас и Сиатъл. ЛеБрон Джеймс също е сред кандидатите да е собственик на тима от Вегас.

„Дали мога да си позволя толкова пари? Разбира се“, обяви Мейуедър.

Различни източници твърдят, че състоянието на Флойд се оценява на половин милиард долара. Не е ясно как Мейуедър ще намери още милиард и половина, за да си купи отбор.

От настоящите отбори единственият, който е обявен за продан е Финикс Сънс. Собственикът Робърт Сарвър бе наказан, заради лошо отношение с подчинените си и през септември обяви, че иска да продаде тима. Смята се, че цената на Слънцата ще е рекордна в историята. До сега най-много пари за тим от НБА плати настоящия собственик на Бруклин Нетс Джо Тсаи, който се раздели с 2,35 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА