Last news in Fakti

14 Февруари, 2023 20:00 1 109 0

Арсен Венгер: Чувствам, че обичайните заплахи са извън надпреварата! Заплахата е Сити!

  • арсен венгер-
  • футбол-
  • арсенал-
  • манчестър сити-
  • висша лига

Съгласен съм, че условията през следващия сезон няма да бъдат толкова благоприятни, колкото са сега, така че нека не пропускаме тази възможност

Арсен Венгер: Чувствам, че обичайните заплахи са извън надпреварата! Заплахата е Сити! - 1
Снимка:

Стремежът на "артилеристите" към първа титла във Висшата лига от 2003-04 г. продължава да расте, независимо от последните два мача, в които не успяха да победят. Те обаче все още са на върха, три точки пред Манчестър Сити с мач по-малко и ще посрещнат действащите шампиони на стадион "Емирейтс" в огромен сблъсък в сряда. Бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер призова хората на Микел Артета да продължат да надграждат своя "забележителен" старт и да завършат работата, тъй като той има съмнения дали ще получат още един шанс да спечелят трофея през следващия сезон.

"Печелите го, когато можете да го спечелите и не ви пука много за останалото, вземете титлата и оставете останалите да говорят за това. Съгласен съм, че условията през следващия сезон няма да бъдат толкова благоприятни, колкото са сега, така че нека не пропускаме тази възможност. Арсенал има 51 точки след 21 мача, което е забележително. Чувствам, че обичайните заплахи са извън надпреварата. Заплахата е Сити и дори сега "гражданите" не са толкова доминиращи, колкото бяха миналата или две години по-рано, и чувствам, че от началото на сезона Сити беше по-уязвим в защита от преди", заяви Венгер.

Сега Арсенал има огромен шанс да се сдобие със заветния трофей след пауза от почти две десетилетия и Венгер не иска да им свърши горивото във втората фаза на сезона. Въпреки това, Сити излезе начело в последната среща между двата отбора, след като гол на Нейтън Аке донесе победата на гражданите с 1:0 в двубоя от четвъртия кръг на ФА Къп срещу "артилеристите".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА