Last news in Fakti

4 Септември, 2013 20:38 2 098 0

„Горна Росица” приема Републиканския шампионат по мотокрос

  • мотокрос-
  • републикански шампионат-
  • горна росица

В клас МХ2 борбата ще бъде между Янко Ташев и Майкъл Иванов

„Горна Росица” приема Републиканския шампионат по мотокрос - 1
Снимка: БГНЕС

Мотополигон „Горна Росица” край Севлиево ще приеме тази неделя шестия кръг от Републиканския шампионат по мотокрос за Купа „Йовко Йовков”.

Трасето винаги е било едно сериозно предизвикателство за състезателите в дисциплината мотокрос, независимо от техните състезателни качества и мотивация за дадено състезание. Над 100 състезатели са заявили участие в надпреварата.

В клас МХ65 лидерът в шампионата Димитър Петров си тръгна от Самоков с трофея за второто място, като съотборника му Виктор Касабов с лекота спечели победата на предишното състезание „Ридо“. В Севлиево Димитър се нуждае от сериозна победа, имайки предвид, че разликата между двамата може да се стопи в останалите кръгове на шампионата.

В клас МХ2 борбата ще бъде между лидера в класирането Янко Ташев и Майкъл Иванов, а в МХ1 фаворити са Николай Йовчев и Тодор Тотев.

Ситуацията при момчетата от клас МХ85 също е интересна. Хакан Халми е лидер със 184 точки,  но плътно зад него са се наредили двама пилоти от варненските клубове Ивелин Манев (КТМ, Мотоспорт Варна, 166 точки) и Ивилин Господинов (КТМ, Моторейсинг Варна, 161 точки).

Откриването е в неделя от 10:30 часа. В събота ще се проведат официалните тренировки.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА