Last news in Fakti

4 Септември, 2013 21:43 2 502 0

Любо Пенев: Ние сме изключително силен отбор

  • любослав пенев-
  • палермо-
  • световна квалификация-
  • национален отбор

Пенев отказа да коментира слуховете, че Владислав Стоянов ще замени Ники Михайлов

Любо Пенев: Ние сме изключително силен отбор - 1
Снимка: БГНЕС

„Гоним плейоф, няма от какво да ни е страх. Трябва да продължим добрата линия на представяне, както до този момент. Трябва да излезем с едно високо самочувствие, което има покритие. Момчетата трябва да бъдат спокойни, но в никакъв случай да не губят концентрация. Ако отборът играе на максимума от възможностите си, ние сме един изключително силен отбор. Но ако слезем малко под това ниво, ставаме много обикновен отбор”, заяви селекционерът на българския национален отбор по футбол Любослав Пенев на пресконференция преди важната световна квалификация с Италия. „Лъвовете” ни гостуват на „Скуадра Адзура” в Палермо след два дни.

„Математически, ако спечелим три от четирите мача, отиваме на плейоф. Но всичко започва от мача в Палермо. Не трябва да мислим за Малта и следващите съперници. Нека първо си свършим работата в Италия”, каза още Пенев. Той отказа да коментира слуховете, че Владислав Стоянов ще замени Николай Михайлов под рамката на вратата.

Наставникът на „лъвовете” ни допълни, че не трябва да има подценяване или отпускане от наша страна, имайки предвид „отслабения” състав на Италия. Марио Балотели, Рикардо Монтоливо и Пабло Освалдо са наказани, а играчите на Ювентус Андреа Бардзали и Клаудио Маркизио лекуват травми.

Медиите на Апенините прогнозираха, че треньорът на „скуадрата” Чезаре Прандели ще излезе със схема 4-3-3.  На вратата най-вероятно ще застане Буфон, въпреки че тренираше отделно от съотборниците си в дните преди двубоя. Пред него Абате, Бонучи, Киелини и Антонели ще се опитат да противодействат на българските нападатели. В полузащитната линия ще играят Тиаго Мота, Даниеле Де Роси и Андреа Пирло. Напред Прандели най-вероятно ще заложи на Кандрева и Джакерини по фланговете, и Джилардино в центъра.

Мачът е в петък от 21:45 часа българско време в град Палермо. Вижте временното класиране в нашата квалификационна група за Мондиал 2014, както и оставащите мачове до края.

Група „B”, зона Европа, временно класиране:

1. Италия – 6 изиграни мача, 14 точки, +8 голова разлика
2. България – 6 мача, 10 точки, +7 г.р.
3. Чехия – 6 мача, 9 точки, +2 г.р.
4. Армения – 6 мача, 6 точки, -2 г.р.
5. Дания – 6 мача, 6 точки, -3 г.р.
6. Малта – 6 мача, 3 точки, -12 г.р.

6 септември, 2013 година:
Чехия – Армения
Малта – Дания
Италия – България

10 септември, 2013 година:
Армения – Дания
Малта – България
Италия – Чехия

11 октомври, 2013 година:
Малта – Чехия
Армения – България
Дания – Италия

15 октомври, 2013 година:
България – Чехия
Италия – Армения
Дания – Малта


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА