Last news in Fakti

14 Май, 2023 14:22 1 265 4

Алкарас: Лудост е да бъда поставен под №1 на турнир от Големия шлем

  • алкарас-
  • тенис-
  • рим-
  • ролан гарос-
  • турнир

Преди няколко години нямаше да повярвам, но сега съм много щастлив, казва испанецът

Алкарас: Лудост е да бъда поставен под №1 на турнир от Големия шлем - 1
Снимка: БГНЕС

Испанският тенисист Карлос Алкарас, който се класира за третия кръг на турнира в италианската столица Рим, заяви, че е истинска лудост да бъде поставен под номер 1 в схемата на предстоящия турнир от Големия шлем "Ролан Гарос". По думите му това е нещо, което не би повярвал преди години, но той не мисли прекалено много за позицията си преди надпреварата.

Алкарас, който навърши 20 години през този месец, спечели титлата от Откритото първенство на САЩ през септември, ставайки най-младият тенисист, оглавявал световната ранглиста. Той ще изпревари Новак Джокович отново след турнира в Рим и ще бъде водач на схемата за Откритото първенство на Франция между 28 май и 11 юни.

"Чудесно е да бъдеш поставен под номер 1 на "Ролан Гарос", на турнир от Големия шлем. Истинска лудост", каза Карлос Алкарас в италианската столица.

"Преди няколко години нямаше да повярвам, но сега съм много щастлив. Всъщност това не променя кой знае какво. Просто съм концентриран върху турнирите, върху играта ми и всеки мач. Но, разбира се, това е нещо страхотно. Мисля, че напреднах доста за една година, имам повече опит, играх повече мачове", добави испанецът, който е сред фаворитите за трофея в Париж.

"Бих казал, че само за година аз съм напълно различен играч. Чета играта по-добре от миналата година", разкри още Алкарас.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гаглей

    1 4 Отговор
    Шот си луд за тва
  • 2 Стършел

    1 2 Отговор
    Само да не почне да сменя мадамите една след друга като нашето момче! Не че е лошо да си поживее, но постоянството е за предпочитане.
  • 3 оспри

    0 2 Отговор
    Алкатрас може и ще бъде бъдещ шампион в тениса. Като Федерер.Наш Гришо требе веке да си оди от теренот. Не при Лолитката,истествинну.
  • 4 Ноле е симулант

    1 1 Отговор
    Джокович е вечно втори.