Last news in Fakti

19 Май, 2023 16:27 1 935 1

Това ли е най-великият обрат в английския футбол (ВИДЕО)?

  • шефилд уензди-
  • питърбро-
  • футбол-
  • чемпиъншип-
  • бараж

Шефилд Уензди загуби с 0:4 като гост в първия двубой на 12 май и мнозина бяха отписали шансовете на тима на Дарън Муур

Това ли е най-великият обрат в английския футбол (ВИДЕО)? - 1
Снимка:

Шефилд Уензди постигна може би най-великия обрат в плейофен мач на Английската футболна лига, за да победи Питърбро след дузпи. По този начин „кукумявките“ се класираха на финалния бараж за спечелване на промоция в Чемпиъншип.

Шефилд Уензди загуби с 0:4 като гост в първия двубой на 12 май и мнозина бяха отписали шансовете на тима на Дарън Муур. „Кукумявките“ обаче спечелиха реванша с 4:0, като решителният четвърти гол падна в осмата минута на добавеното време. Това наложи да се играят продължения, в които двата тима вкараха по едно попадение за 5:1 и се стигна до дузпи, в които домакините излязоха крайни победители.

Уензди започна мача ударно и още в 10-ата минута вкара едно попадение, след като Майкъл Смит се разписа от дузпа. В 25-ата минута домакините удвоиха аванса си с гол на Лий Грегъри. Домакините продължиха натиска си през второто полувреме и Рийс Джеймс покачи на 3:0 в 71-ата минута. С последния удар в добавеното време Лиам Палмър хвърли в екстаз феновете на „кукумявките“, пращайки мача в продължения.

В самия край на първото продължение Лий Грегъри отклони в собствената си врата удар на Нейтън Томпсън и Питърбро излезе напред в общия резултат. Драмата в мача обаче не беше свършила, тъй като пет минути преди края на второто продължение Калъм Питърсън се разписа за 5:1, а това означаваше, че следва изпълнение на дузпи.

Първите три удара от бялата точка бяха реализирани. След това Дан Бърлър от Питърбро стреля в напречната греда, а пропускът му се окажа решаващ, тъй като останалите дузпи бяха реализирани.

Така Шефилд Уензди, който в редовния сезон стана първият в историята тим, спечелил 96 точки и не се класирал директно в по-горна дивизия, ще играе на финалния бараж за промоция в Чемпиъншип. На 29 май ще се изправи срещу Барнзли или Болтън. Първият мач между двата тима завърши 1:1, а реваншът е тази вечер от 22:00 часа.

Успехът на „кукумявките“ е исторически и в друг аспект. До момента нямаше отбор, който в плейофен реванш на Английската футболна лига да е наваксвал пасив от повече от два гола след първия мач, за да стигне до финалния бараж за промоция.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 на това му казват

    2 1 Отговор
    тото и познай точния резултат