Last news in Fakti

27 Юли, 2023 15:03 2 190 4

Унгария с 3 "огромни" проблема

  • българия-
  • унгария-
  • футбол

Май ще им се наложи да запазват хотели за Европейско, изглежда тънат в лукс на "Пушкаш Арена" и ще имат много напрежение покрай мачове на Ливърпул

Унгария с 3 "огромни" проблема - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Шампионът на Унгария по футбол Ференцварош отпадна в пресявките на Шампионска лига от тим от Фарьорски острови и по спортни платформи в България започна вълна от коментари на тема - как унгарците се събуждат от футболния си сън-мечта.

Но нека погледнем на ситуацията при маджарите през призмата на Футболна България.

И се aбстрахираме дори от факта, че Клаксвик вчера не загуби и от шведския Хекен в мач от квалификациите на Шампионска лига.

Открояват се 3 огромни проблема на Футболна Унгария спрямо нас.

1. "Арена Пушкаш" в Будапеща е считан за по-модерен стадион от митичния "Уембли" в Лондон от много специалисти. Ние пък дори вече не домакинстваме на нашия Национален стадион "Васил Левски", който не е от най-луксозните съоръжения за футбол към 2023 година.

2. Унгария ни разгроми с 3:0 наскоро в квалификационен мач за Евро 2024 в Германия. Домакините ни дръпнаха с 3 гола до 39-ата минута и после намалиха темпото. Унгарците са първи във временното класиране на квалификационната група, ние сме четвърти. Ще е сензация, ако маджарите не играят на Евро 2024 в Германия и футболно чудо, ако "лъвовете" се класират за Европейското.

3. Доминик Собослай (22 г.) лидер на Унгария вече е футболист на Ливърпул. Така унгарските фенове на Манчестър Юнайтед или Арсенал например ще имат "огромен" проблем, когато дойде дерби с Ливърпул. Нашият най-силен според мнозина футболист Кирил Десподов играе в родното първенство, което май не е с рейтинга на Висшата лига на Англия.

Пиша най-вече за футбол на национално ниво, защото едва ли има и 1 човек, който счита, че Мезьокьовешд-Жори е по-важен отбор от Унгария. Все смятам, че тим номер 1 в страната ни пък е България.

И нека не излизаме от темата футбол, защото в по-всеобхватен спектър наскоро имаше Гран При на Унгария във Формула 1 и съпоставка в такава призма вече би била неловка.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 4.9 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мухаха

    4 0 Отговор
    А при нас са 22+1 проблема
  • 2 Тома

    4 0 Отговор
    При нас всичко е шист каза боби перуката на бутилка уйски
  • 3 Хихихи..

    1 0 Отговор
    Почти уверен съм че някое унгарче може и да ни нацели на картата..
  • 4 Мимчят

    0 0 Отговор
    От този коментар,накрая излезе една каша за махалата....