Last news in Fakti

14 Август, 2023 15:30 2 507 7

Сензационно - Левски се раздели с най-опитния си играч!

  • ивелин попов-
  • левски-
  • футбол

Със „синята“ фланелка Попов изигра 37 мача и отбеляза 5 гола

Сензационно - Левски се раздели с най-опитния си играч! - 1

Сензационно Левски се раздели с най-опитния си играч - Ивелин Попов, само няколко дни преди важния мач с Апоел (Беер Шева) от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двете страни се разделят по взаимно съгласие, като Попето изрично е настоял да си тръгне още днес от стадион “Георги Аспарухов”. Опитният футболист отива в Ботев (Пловдив), където един от най-добрите му приятели Станислав Генчев е старши-треньор.

ПФК Левски се раздели Ивелин Попов по взаимно съгласие. Прекратяването на договора става по изричното желание на полузащитника.

Със „синята“ фланелка Попов изигра 37 мача и отбеляза 5 гола.

Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и служителите на „ПФК Левски“ благодарят на Ивелин Попов за всеотдайността със синия екип и му пожелават много здраве, лични и професионални успехи, написаха "сините" в официалната си страница.

Новината е доста изненадваща, след като вчера навършващият 36 години през октомври футболист бе титуляр при успеха с 1:0 над Ботев (Враца). Играчът с №10 бе заменен още на почивката от Николай Костов, което не се приело добре от Попов, който дори напуснал стадиона след смяната си без да чака последния съдийски сигнал. С идването си на “Герена” Костов показа ясно, че няма да разчита на шампиона на Русия с екипа на Спартак (Москва), като заложи на него от първата минута само два пъти от първите осем официални мача на Левски за сезон 2023/2024 година.

Трикратният “Футболист на годината” бе титуляр само при успеха с 3:1 над Ботев (Пловдив), когато бе заменен при 1:0 за столичани в 64-ата минута, както и при успеха в последния кръг срещу Ботев (Враца), където не излезе за второто полувреме. При пораженията от ЦСКА 1948 с 1:2 на “Герена” и от Локомотив (Пловдив) също с 1:2 на “Лаута пък игра съответно 45 минути и 32 минути. При успеха с 1:0 над Шкупи в евротурнирите влезе в последната минута, а след това и Марин Петков отбеляза победното попадение, докато в Израел се появи за последните няколко минути и имаше малшанс да уцели горната греда в продължението на мача с Апоел при равенството 0:0, пропускайки възможността да се превърне в герой за “сините”.

Ивелин Попов пристигна на “Герена” през лятото на 2022 година, като сбъдна мечтата на баща си Иван и на своя син Ивелин, които са големи фенове на Левски и искаха да го видят със синята фланелка. На представянето си дори бившия национал на България се просълзи поради този повод.

Както е известно, Попето е юноша на Левски и винаги е бил привърженик на клуба. На 17-годишна възраст Попов избяга от “Герена” заедно с Иван Бандаловски през 2004-та година, за да се реализира във Фейенорд. Само година по-късно се завърна в България, но започна професионалната си кариера с екипа на Литекс.


Поставете оценка:
Оценка 1.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Митю Стомната

    0 0 Отговор
    ще го забръсни там в ботев пловдив
  • 2 Стефан Лъв

    3 2 Отговор
    Не мога да разбера защо е решил е да отиде в посредственият тим на Ботев Пловдив,макар и приятел там да му е треньора.
  • 3 Свинчо

    4 0 Отговор
    Ще си играйкат Санта се със Лъчо Балабанов
  • 4 СМЯХ

    1 1 Отговор
    Тези дето говорят най-много какви Левскари са и реват за Левски мислят само за пари. Имаше един мъни и той така рева, сега и този. Да приказва много знае а след 10 мин бягане е изплезил езика.

    Коментиран от #5

  • 5 село

    5 1 Отговор

    До коментар #4 от "СМЯХ":

    Ти кьорав ли си? Не то пускат да играе или го сменят. Какво трябва да направи?
  • 6 Делян

    6 3 Отговор
    Право Попе, голям си! Точно преди най важния мач на годината!. Браво, голям си! Левски не е иди ми, дойди ми, върви където искаш, жив и здрав, но и ти като един бивш треньор на Левски си обра крушите преди друг важен мач! Големи сте, но Левски е по голям от Вас! Да смениш Левски София с Ботев Пловдив, това вече е падение!
  • 7 получил е

    0 2 Отговор
    сведения свише за подготвяното 1:2 в четвъртък.