29 Август, 2023 12:59 4 193 14

Какво се случва? Нургюл сподели: България в момента...

  • шахмат

Спортна драма

Какво се случва? Нургюл сподели: България в момента... - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Новата голяма звезда на българския шахмат Нюргул Салимова, каза тежки думи, цитирана от БЛИЦ:

"Национален отбор може да създаде единствено лицензираната от министерството федерация. Това имах предвид, като казах, че ще се състезавам само за официалния национален отбор на страната. България в момента няма официален национален отбор".

Младата българка стана втора на Световната купа по шахмат за жени. Това е страхотно постижение за 20-годишна състезателка.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 20 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Съдията Дред

    23 0 Отговор
    Има 5 федерации по шахмат, което е идиотизъм. Естествено, никоя не е призната от Световната федерация. Но пък оттам са назначили един Временен комитет от лапачи, които само влошават нещата
  • 3 Бен

    9 11 Отговор
    Ци....ган...с....ка работа

    Коментиран от #4

  • 4 интересно

    8 1 Отговор

    До коментар #3 от "Бен":

    И кое му е такова? Че иска да се състезава за лицензирана българска федерация ли? Все едно да съм футболист и да ме хулите,че искам да се състезавам само за един български национален отбор . Ти нали не си такъв,бягай да представяш България
  • 5 Госあ

    4 15 Отговор
    Пинизи, да ходи да играе за родината, която припознава. Да ходи. Те младите ни таланти, които са с постижения на Олимпиадите по математика и природни науки гонят, ше тръгна да плача за шахматистката Нургюл.

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    3 8 Отговор
    Нюргюл Селимова ,трябва да се научи да не си разбива пешечната структура и да знае,че шахмата в бг не почва и не свършва с нея....Казвам и го,защото е Срамно тотално спечелена позиция да Ремизираш!Говоря за 2ра партия нормален шах където Нюргюл игра поредица от Силни Ходове.40.Г3!41.Тб5!42.Кс4! След тези ходове,аз бях 99,99% убеден,че ще отнесе рускинята......... и последва 43.Г:ф4???Това е единствен ход,който се опитва да съживи позицията на черните!Цялата и игра разглеждайки я е насочена към 43.К:е3 и след43...Ф:е344.ТД-Д5 и черните е време да се предават!Казвам и го за нейно добро,а и благодаря,че покрай нея се събудих от над 30годишен сън и ще се пробвам не в бг,а в Германия!За бг,съм казал,че няма да преместя ход!Гросмайстор .Спиридонов би трябвало да и е говорил за .......Пешка и пешечна структура,но.......има доста още какво да учи в шахмата безспорно Талатливата бг шахматиска!

    Коментиран от #9, #10

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Иван

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ":

    Много разбираш,а си само един използван стар вестник работническо дело

    Коментиран от #14

  • 11 тома

    12 0 Отговор
    Момичето им каза какъв батак е всичко в спорта на България и от колко майки се крадат пари с г-аза си
  • 12 Артилерист

    6 2 Отговор
    Права е Нургюл Салимова. В шаха е пълна анархия. Но то кое в "демократична"-туй е сложено от т.нар. "демократи", за да прикриват дивия начален капитализъм, в който американците върнаха страната-България е наред? Нургюл само трябва да се приветства и поощрява за небивалия й успех в тази бъркотия. Да, тя е от малцинствата, но тя и родителите й са явно с чисто българско самосъзнание, защото за разлика от Доган, Карадайъ и др., са запазили фамилията й СалимоВА!
  • 13 Утешително

    6 0 Отговор
    Ако Салимова заиграе в друга страна, може вече да си нямаме класен шахматист, но пък ще си имаме пет федерации
  • 14 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    1 2 Отговор

    До коментар #10 от "Иван":

    Поне ми виж партиите да се понаучиш на нещо бе.Освен за някоя смешна обида,това ли са ти възможностите бе!Разбра ли защо се отказах от бг,заради такива мухл..вци като теб.В бг принципни хора,няма.Такива като мен са един на един милион!