Last news in Fakti

13 Септември, 2023 10:39 1 127 1

"Братски огън": Фурията Вингегаард загря за "чудовището" Англиру, Къс и Роглич са в тежка ситуация

  • спорт

Ако Йонас Вингегаард атакува днес, добрият му приятел Къс едва ли ще ликува, Четвъртата се отдалечи много от Роглич

"Братски огън": Фурията Вингегаард загря за "чудовището" Англиру, Къс и Роглич са в тежка ситуация - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Йонас Вингегаард спечели безапелационно последните две издания на Тур дьо Франс. Той не остави шансове дори на 2-кратния шампион в Тура и супер звезда на колоезденето Тадей Погачар.

В момента тече Обиколката на Испания, а американецът Сеп Къс, грегар на Вингегаард при епичните триумфи в Тура, поведе убедително в класирането.

Къс бе следван от Примож Роглич, 3-кратен победител във Вуелтата и шампион от Джирото този сезон.

В началото на последната седмица на Вуелтата се очертаха 2 трудни етапа и най-вероятно троен триумф за Йъмбо-Висма, защото Вингегаард заемаше третата позиция.

Очакваше се да няма "братски огън", но Йонас не мислеше така, той спечели убедително 16-ия етап, задмина с над минута Роглич и вече е само на 29 секунди от Къс в генералното класиране.

Днес по Евроспорт любителите на спорта на най-високо равнище, могат да се насладят на кралския етап на Вуелтата.

Той включва 2 изкачвания от първа категория и за финал - "чудовището" Англиру.

Върхът, на който ще финишира 17-ия етап на Обиколката на Испания е "страшилище", чиито финални 7 километра са в "черната" колоездачна зона, а един от последните километри е със среден наклон от 18 процента.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Специалиста

    4 0 Отговор
    Още след обиколката на Франция когато заяви че ще участва във Вуелтата, казах! Тоя го прави за да успее да спечели трите обиколки в рамките на 365 дни! Сега като спечели Вуелтата, дого дина ще спечели и джирото!