Last news in Fakti

25 Октомври, 2023 16:07 1 841 9

Нужна е спешна демократична еволюция в България

  • футбол

За футбола е много видно, но дали не и за цялото общество...

Нужна е спешна демократична еволюция в България - 1
Снимка: БГНЕС

ЦСКА е отстранявал 3 пъти действащия европейски първенец в КЕШ. Левски е вкарвал 5 гола на Барселона при "синя" победа в София. Темата за инвестициите в българския футбол и спорт става все по-популярна.

За мен истината по този казус е много видна.

Нужни са драстични промени в настоящото развитие на българския спорт и най-вече футбола.

Те минават през промени в данъчната система на България особено за най-мощните компании и най-заможните българи. Отлични условия за масов спорт в училищата и детско-юношеските школи. Ясна осъзнатост на българите, че искаме да сме част от нещо изключително значимо в спорта.

България е модерна демократична страна. Аз това чета и чувам от известни политически лица. Е, не е ли малко срамно за една модерна демокрация да изостава толкова много в Цар Футбол в сравнение с резултатите на България от 70-те и 80-те години на миналия век?

Имам огромни съмнения, че прилагаме демокрацията по най-оптимален начин, а за спорта и най-вече футбола не се и съмнявам.

Все пак още не сме играли на Световно по футбол за мъже този век, а е 2023 година, надеждите ни за Мондиал 2026 пък не са много големи.

Коментар на Тервел Илиев


Поставете оценка:
Оценка 3 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Нужно е да гръмне аеца

    3 8 Отговор
    И да се приключи с жалката територия бъгъ
  • 2 1300 години бъгъ

    0 10 Отговор
    1300 години безмислено съществувание
  • 3 Ветеринарен психолог

    6 5 Отговор
    Всичко в БГ ще се оправи в мига,в който умре последният българин. Близо е. След има-няма 70-80 години.
  • 4 гост

    7 0 Отговор
    В България има ДЕМОКТАТУРА НА ПРОСТАШКАТА ОЛИГАРХИЯ И ОТКРОВЕНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ! Припомнете си Хан Крум, който пита аварите защо са допуснали да се затрие Аварския хаганат !
  • 5 За протокола

    7 0 Отговор
    Проблемът е в това, че у на никога не е извърши преход към демокрация.
    Извърши се ПЕРЕСТРОЙКА, при която политическата власт на бившите управляващи беше заменена с икономическа такава и пак те управляват. Те панически се боят от лустрация, истинска демокрация, истинска пазарна икономика и истинска и действаща съдебна система, защото това ще е техния край.

    Коментиран от #7

  • 6 Хе-Хе

    3 1 Отговор
    Какъв е този самодеен журналист селкор, на когото давате поле за изява? Той без никаква стойност този експерт, бе! Първо - заглавието! Ако е спешна, няма да е еволюция и всеки с малко акъл го знае! Второ - дайте да дадем още пари да окрадат тези негодни личности! Трето - футболът в този му вид и възпитание се нуждае не от поощрение, а от забрана за 10 години под карантина и далеч от бюджета! Който иска да рита топка самосиндикално - ей къде е поляната!
  • 7 Хе-Хе

    3 2 Отговор

    До коментар #5 от "За протокола":

    Комунизма унищожи селянина, а демокрацията унищожи България! Офцете бяха пуснати от кошарата на ,,свобода" и станаха плячка за Кум Вълчан - Империалиста!
  • 8 морски

    5 0 Отговор
    Голяма беда е комунист да стане капиталист свикнали да крадат и да лъжат и най смешното е че говорят за демокрация!!!!!!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.