Last news in Fakti

26 Октомври, 2023 06:31 1 294 1

ПСЖ помете Милан и го закотви на дъното

  • псж-
  • футбол-
  • милан-
  • шампионска лига

Килиан Мбапе откри в 32-ата, а Рандал Коло Муани удвои в 53-ата, преди резервата Канг-ин Лий да оформи и крайния резултат в 89-ата минута

ПСЖ помете Милан и го закотви на дъното - 1

Френският шампион Пари Сен Жермен постигна комфортна победа с 3:0 над италианския Милан на „Парк де Пренс“ в среща от третия кръг на група „F“ в Шампионската лига. Килиан Мбапе откри в 32-ата, а Рандал Коло Муани удвои в 53-ата, преди резервата Канг-ин Лий да оформи и крайния резултат в 89-ата минута.

Срещата започна в спокойно темпо, но постепенно парижани взеха превес и стигнаха до аванс, а през втората част продължиха с доминацията си и съвсем заслужено удариха тежък шамар на безидейните "росонери".

По този начин възпитаниците на Луис Енрике излезе начело в класирането в групата с шест точки, с две пред Нюкасъл Юнайтед и Борусия Дортмунд. Милан е последен в групата с два пункта и без отбелязан гол. Ответният мач на "Сан Сиро" в Италия е на 07.11, вторник.

В първите двайсетина минути гостите от Милано бяха по-активни и стигнаха до няколко по-опасни центрирания и три ъглови удара. „Росонерите“ отправиха и два изстрела – един блокиран и един в аут на Рафаел Леао, които не застрашиха вратата на Джанлуиджи Донарума.

Първият точен удар в мача дойде в 22-ата минута, когато Килиан Мбапе стреля точно пред дъгата на наказателното поле, но право в ръцете на Майк Менян.

Милан отговори в 26-ата минута, когато тимът организира бърза атака отляво и с два паса Рафа Леао беше изведен в наказателното поле и шутира към далечния ъгъл, но покрай гредата в аут.

Постепенно двата отбора се разиграха, а след половин час игра Мбапе си освободи пространство за опасен изстрел от дистанция, който обаче профуча покрай лявата греда на Менян.

ПСЖ първи нанесе своя удар и откри резултата в 32-ата минута. Тогава Уорън Заир-Емери проби през центъра, пребори се с Тижани Райндерс, запази добре топката и подаде на Мбапе, който влезе в наказателното поле, рязко смени посоката и с изстрел между краката на Фикайо Томори намери долния десен ъгъл на Менян за 1:0.

До почивката парижани взеха контрола над двубоя, но втори гол не падна, докато Милан така и не успяваше да измисли нещо смислено в атака.

На почивката Стефано Пиоли пусна в игра Давиде Калабрия на мястото на Малик Тиау. Така настъпи промяна в защитата на "росонерите", като Калабрия заема мястото си на левия бек, а Тео Ернандес застана в центъра на отбраната.

Три минути след почивката ПСЖ си помисли, че е нанесъл втори удар след контраатака. Тогава Усман Дембеле беше намерен с чудесен пас отдясно. Крилото влезе в наказателното поле, залъга Томори и с хубав удар по земя не остави шансове на Менян в далечния му ъгъл. Попадението обаче беше разгледано със системата ВАР и в крайна сметка не беше зачетено заради нарушение на Мануел Угарте срещу Юнус Муса при отнемането на топката в центъра.

Секунди след подновяването на играта Милан можеше да изравни резултата. Тогава Менян изрита силно топката и Пулишич я овладя чак в наказателното поле, където пусна малко по-дълъг пас към Жиру на далечната греда, но ударът на нападателя завърши във външната страна на мрежата.

Все пак домакините стигнаха до второ попадение в 53-ата минута, когато Дембеле получи топката отляво в наказателното поле след хитро изпълнение на корнер, задържа между трима и стреля към вратата, но Менян отрази. Топката обаче попадна в Рандал Коло Муани, който бе оставен сам на далечната греда и чукна топката в опразнената врата за 2:0.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    1 0 Отговор
    Браво