Last news in Fakti

27 Октомври, 2023 12:31 1 574 1

Балканите са супер сила

  • спорт

Момчета от Балканите доминират в "Лигата на извънземните"

Балканите са супер сила - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Сезонът в НБА стартира. А овациите в началото на кампанията са най-вече за звездите от Балканите.

Сърбинът и настоящ шампион на "Лигата на извънземните" с Денвър Нъгетс Никола Йокич и лидерът на Далас Маверикс Лука Дончич показаха защо са считани за най-комплексните играчи в света.

Едва ли има друг баскетболист сега, който да доминира толкова много едновременно като реализатор, борец и плеймейкър.

Йокич направи трипъл-дабъл 29 точки, 13 борби и 11 асистенции за победа срещу гранда ЛА Лейкърс в откриващия мач за сезона.

А словенецът не остави никакви шансове на защитата на Сан Антонио. 33 точки, 13 борби и 10 асистенции за Лука и победа за Далас при визита.

Центърът Йокич и гардът Дончич са виртуози. От този сезон в НБА има и българин - Александър Везенков. Той е част от силния тим на Сакраменто Кингс.

А Балканите са супер сила в баскетбола. Може би дори най-талантливият район в света на този спорт сега. Към мега звездите трябва да бъде прибавен и Янис Адетокунбо от Гърция. А сборен тим на полуострова ни би бил страховит.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ИСТИНСКИЯ ГРАД КОЗЛОДУЙ

    4 3 Отговор
    Везенков Григор Димитров са Таланти