Last news in Fakti

13 Ноември, 2023 07:04 2 504 27

УЕФА ни нанася жесток удар, ако България - Унгария не се изиграе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив

  • уефа-
  • футбол-
  • българия-
  • унгария

В същото време Община Пловдив продължава да не дава зелена светлина за провеждане на двубоя с Унгария на "Колежа" в четвъртък

УЕФА ни нанася жесток удар, ако България - Унгария не се изиграе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив - 1

УЕФА може да нанесе мощен удар по българския футбол, ако евроквалификацията България - Унгария не се изиграе на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. За това вече алармираха Христо Запрянов и Георги Иванов.

Правилата на УЕФА сочат, че най-тежкото наказание е, когато има държавна или Общинска намеса, която пречи на безпроблемното организиране на състезание под неговата егида и състезанието вече не е гарантирано.

При това положение българският футбол може да бъде изваден от структурите на УЕФА. Ако това се случи - нашият футбол ще отиде в шеста глуха.

В същото време Община Пловдив продължава да не дава зелена светлина за провеждане на двубоя с Унгария на "Колежа" в четвъртък.

Стадионът е лицензиран от УЕФА и вече прие домакинство с Иран, както и редица мачове от родното първенство.

Строителят на "Колежа" - Илиян Филипов, продължава да твърди, че мачът няма да се играе на стадион "Христо Ботев". Кметът на Пловдив - Костадин Димитров, пък сподели, че утре ще се вземе решение.

Всички замесени лица трябва да бъдат наясно, че европейската футболна централа е лицензирала съоръжението и му е дала разрешение за приемане на международни мачове. И още нещо - разпоредила е срещата да се играе на този стадион.

Именно поради тази причина от Футболната ни централа са заявили стадиона. Ако двубоят не се изиграе на посоченото място, то тогава има реална опасност УЕФА да отнеме лиценза на Българския футболен съюз, с което да удари жестоко по българския футбол.

Всички трябва да разберат, че на УЕФА няма да им мигне окото и ако не спазим разпорежданията, може да ни нанесе такъв удар, че футболът ни няма да може да се съвземе дълги години.

Затова Общината Пловдив трябва да се намеси незабавно и да реши абсурдната ситуация. Има нещо много сбъркано в цялата ситуация. За всеки един български град би трябвало да е удоволствие да приеме националния отбор на България. Силен или слаб, това е нашият отбор и нашите момчета. А ние се чудим как да ги изгоним.

Ето какъв е правилникът на УЕФА:

30.01. Ако асоциация откаже да играе или е отговорен за мач (включително дузпи), който не се играе, или не е игран изцяло, Контролът на УЕФА, Етичната и Дисциплинарната комисия декларират, че мачът е прекратен, поради притеснения на асоциацията. Още повече, ако обстоятелствата в съответния случай го налагат, Контролът на УЕФА, Етичната и Дисциплинарната комисия могат да приложат други дисциплинарни мерки, които се считат за подходящи на база притесненията на асоциацията, включващи дисквалификация от състезанието.

30.02 Контролът на УЕФА, Етичната и Дицсиплинарната комисия могат да приемат резултат, какъвто е към, когато мачът е бил спрян, ако резултатът от мача е бил в ущърб на асоциацията, отговорна за прекратяването на мача.

30.03 Ако асоциация бъде дисквалифицирана по време на състезанието, резултатите от всички нейни мачове се обявяват за невалидни и присъдените точки се отнемат.

30.04 Ако асоциация, която се е класирала за финалния турнир, не се състезава, администрацията на УЕФА може да я замени и ако е така, да реши коя асоциация да заеме нейното място според резултата, постигнат от асоциациите, елиминирани преди това.

30.05 Асоциация, която откаже да играе или е отговорна за това мачът да не се проведе, или да не се играе изцяло, губи всички права на плащания от УЕФА.

30.06 При получаване на мотивирано и добре документирано искане от засегнатата(ите) асоциация(и), администрацията на УЕФА може да определи размер на дължимата компенсация за финансови загуби.

Наказание

- Ако по мнение на асоциативния комитет, Членска асоциация допусне сериозно нарушаване на някои от тези правила или решения, направени по тях, асоциативният комитет трябва да накаже члена на Членската организация с незабавен ефект.

- Членска асоциация може по-специално да бъде суспендирана, ако държавните органи се намесят в нейните дела по такъв значителен начин, че:

а) може да не се смята, че е изцяло отговорен за организацията във връзка с въпроси, свързани с футбол на неговата територия.

б) не е способен да изпълнява задължителните си задачи качествено и по задоволителен начин.

в) безпроблемното организиране на състезание под неговата егида вече не е гарантирано;

г) не може да се осигури свободен избор на неговите ръководни органи или не може да се гарантира изцяло независим избор, или не могат да се назначат други ръководители.

Всяко отстраняване трябва да бъде внесено пред Конгреса за решение, за да се определи дали Член на Асоциацията трябва да бъде изключен, или наказанието да бъде премахнато. Ако Конгреса не вземе решение по този въпрос, наказанието трябва да бъде спряно.


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Джамбaза

    41 1 Отговор
    Цялата сага със стадиона е организирана от БФС.
    Защо община Пловдив да трябва да прави нещо?
  • 2 Синя София

    15 10 Отговор
    Гербаджии във Пловдив привеждат политика на тиквата
  • 3 12343211

    19 0 Отговор
    Хората просто искат да ходят на мач... Уефа да ги покани.
  • 4 Някой

    50 0 Отговор
    И без нашия футбол ще миде Европа. Даже няма да разебере, че го няма.
    Тъй че, все тая. Може да е по-добре за нас като държава футболът да бъде затрит. Да остане само на аматьорско ниво. Че толкова срам трудно се понася.
  • 5 Гост

    39 2 Отговор
    Дано да ни извадят от ....структурите...да не се излагаме повече...да не сме боксова круша.....Срам..
  • 6 Даниел

    30 3 Отговор
    Централа не цели да удари директно футбола,а корумпираното му ръководство,което се чуди как да излезе сухо от цялата каша ,за това са и родилните мъки около организацията на мача и най-вече да няма фенове на трибуните!
    Не разбирам как УЕФА настоява официален международен мач да се състой на стадион не покриващ дори изискването за осветление??
    Някой много лъже,защото се е омазал до ушите!
  • 7 Закривай

    33 1 Отговор
    И без това футбола ни е в трета глуха... Това по поръчка на бф$ ли го поствате тук...
  • 8 Йордан

    23 1 Отговор
    Закривай!!!
  • 9 Верно ли ?

    30 2 Отговор
    Това са номера на Перуката.Понеже вижда,че му идва края е решил - след мене и потоп.
  • 10 Ветеринарен психолог

    21 1 Отговор
    Бахур за БФС!
  • 11 фергюсън

    21 1 Отговор
    Тотален разпад има в БФС, и за това трябва да се закрие за 10 год. и да останат само детските школи , а перуките да се съдят и лежат в затвора !!
  • 12 Валерко

    23 1 Отговор
    Изваждане от структурите на УЕФА ще е ней-доброто нещо за българския футбол, ако това ще е единствения начин некадърниците от БФС да се махнат! На никой няма да му липсват евро излагациите за няколко години.
  • 13 Бегай

    21 2 Отговор
    И къде е намесата на държавата?! Стадиона е в ремонт и точка.Тарикатите от БФС да му мислят.

    Коментиран от #20

  • 14 Най-добре

    23 1 Отговор
    Да се отнеме лиценза и официален край на БФС. След това може да се преоснове. Тази Перука е по-зле и от Тиквата!
  • 15 Не е вярно

    20 1 Отговор
    Не е УЕФА, която ни нанася уадра, а Перуката.
  • 16 Тома

    24 1 Отговор
    Тези сами не знаят каква услуга ще ни направят като ни махнат от уефа тъй като вече копаем под дъното.Футбола умря при алкохолика перукан
  • 17 Хасковски каунь

    11 1 Отговор
    Има ли значение за нас дали ще се играе, или не. Значение има само за бандата " Перуци"
  • 18 НЯКОЙ

    5 1 Отговор
    Илиян Филипов не е служител на Колежа, а е собственик на строителната фирма, изпълняваща стадиона и собственик на една от най-големите транспортни фирми в България - PIMK
  • 19 Мафия ни управлява

    11 0 Отговор
    Да ходят при зализания в Разград !
    Нали и той е от мафията БФС !
  • 20 Левски 1914

    2 3 Отговор

    До коментар #13 от "Бегай":

    Като е в ремонт Ботев защо играят там?

    Коментиран от #26

  • 21 боби като изтрезнее ша видите една фифа

    2 0 Отговор
    Е дали ще ни накажат или не ,няма никакво значение при положение ,че пак ще паднем.Ако не се състои мача можете да видите вашите любимци по чалготеки и дискотеки.Кво толкова ревете?.
  • 22 ТаУмВзе

    4 1 Отговор
    Алкохолът не прощава на никого, включително и на БФС. Тази организация няма нужда от лечение, а😀😀😀😀трябва да се закрие
  • 23 УСА боклук

    7 1 Отговор
    Текът последните дни на Боби Михайлов , Лечков. ...
    Хайде хаирлия да е !
  • 24 УЕФА

    2 2 Отговор
    Са същите МАНИПУЛАТОРИ И ФАШИСТИ КАТО ЕС.ТРЯБВА СВЕТА ДА ИМ ЦЕЛУВА КРАКАТА ИНЪЧЕ ТЕ ГОНЯТ, НАГЛА ПЕДЕРАСТКА ЗГАН!!!!
  • 25 Минаващ

    0 0 Отговор
    Е кой измести мача и го направи без публика? БФС. Оставка!
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.