Last news in Fakti

14 Януари, 2024 09:00 1 877 7

Николай Костов пред нещо невиждано от 13 години в Левски

  • николай костов-
  • левски-
  • футбол

За последно това се случи през 2010/11

Николай Костов изведе Лески за първата тренировка за 2024 година вчера. Постът, който заема той, от десетилетия насам е изключително ветровит, но поне към днешна дата скорошни промени не се очертават. Ако Костов остане до юни, той ще стане първият треньор на Левски от 13 години насам, който остава на поста си от първия мач за сезона - до заключителния.

За последно това се случи през 2010/11. Тогава треньор бе Ясен Петров. Това бе и последният сезон, в който Левски игра в групова фаза на евротурнирите. Тогава "сините" влязоха в основата схема на турнира Лига Европа и взеха 7 точки там от домакинствата си срещу Гент, Лил и Спортинг Лисабон. Въпреки това не успяха да излязат от тях най-вече заради нулевия актив като гост, както и заради автогола на Иво Иванов срещу Лил, който пък лиши "сините" от 100-процентова успеваемост като домакин.

Интересното е, че Ясен Петров бе в Левски и в част от сезона, в който начело на тима се изредиха най-много треньори. Това бе 2011/12, като друг любопитен факт е, че в онзи период един от наставниците на тима бе именно Костов.

Оттогава - насам най-близо да се задържи цял сезон бе Стойчо Стоев през 2015/16. Преди последните два кръга обаче той бе сменен с Люпко Петрович, пише "Мач телеграф".

Остава да видим ще бъде ли прекъснато това постоянно текучество през този сезон от Николай Костов.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Няма да изпаднат

    5 3 Отговор
    Ще успеят да докретат до шестото място!
  • 2 Левски 1914

    6 5 Отговор
    ЛЕВСКИ благодарение на Наско Сираков се оправя и няма да сложи ТИРЕ , като онова МЕНТЕ доведения Литекс обединен с Етрополе!
  • 3 Шизофен 1914

    4 5 Отговор
    ЛЕВСКИ благодарение на Наско Сираков се оправя и няма да сложи ТИРЕ. А защо на мене ми слагат толкова много ЧЕРВЕНИ ТИРЕТА /минуси след коментарите/ Отключва ми се ш.......а ,и започвам да рецитирам моето стихотворение за ментета,,Етрополета и т.н.
    Много ме цериха но без резултат сами виждате.

    Коментиран от #5

  • 4 СиняПрашка

    6 2 Отговор
    невиждана и нечувана глупост е това !!
  • 5 Лафчис 2016

    4 3 Отговор

    До коментар #3 от "Шизофен 1914":

    Не се притеснявай, такава болешка не се цери лесно.
    Просто не забравяй да казваш цялото стихотворение,като не пропускаш Фалити, Ловеч, Ганчеви и т.н.
    Така ще получиш по-вече ТИРЕТА/ЧЕРВЕНИ/

    Коментиран от #6

  • 6 Шизофен 1914

    4 3 Отговор

    До коментар #5 от "Лафчис 2016":

    Благодаря за разбирането.
    Поне един човек да ме разбере.
    С дофтора ми сте двама.
    А всички други ми се подиграват
  • 7 Лост

    3 0 Отговор
    Пак погледнах датата. Ами не е 29 май. Ако издържи и до Нова година ще е още по невиждано.