Last news in Fakti

7 Февруари, 2014 10:52 987 0

След часове светът ще е Олимпиада

  • олимпиада-
  • сочи-
  • откриване-
  • церемония

Откриването на Игрите в Сочи е от 18:00 българско време

След часове светът ще е Олимпиада - 1
Снимка: БТА/АР
Няколко часа ни делят от грандиозното откриване на Зимните олимпийски игри в Сочи. Церемонията в руския град ще започне в 18:00 часа. В програмата ще се включат цигуларя Юрий Башмет, пианистът Денис Мацуев и диригентът Валери Гергиев. В шоуто ще участва и прима балерината на Маринския театър Уляна Лопаткина.
 
Разбира се, парадът на нациите е нещото, което всички очакват с интерес. Както винаги, нациите ще излязат по азбучен ред, като изключим Гърция, която е първа и Русия, която ще бъде последна. Гърците винаги са първи, тъй като именно там е даден стартът на Олимпийските игри. Домакините пък винаги излизат последни.
 
Речи ще изнесат шефът на организационния комитет на Игрите Дмитрий Чернишенко и президентът на МОК Томас Бах. Официален старт на Олимпиадата ще даде президентът на Русия Владимир Путин.
 
Последното събитие ще бъде пламването на Олимпийския огън. Той ще гори до 23 февруари, когато е краят на Игрите.
 
Цялото събитие ще се състои на стадион "Фишт", който е с капацитет за 40 000 зрители, а неговото изграждане струваше 780 милиона долара.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА