7 Февруари, 2014 12:13 1 305 1

Мосад: Сочи е едно от най-безопасните места в Русия

  • сочи-
  • тероризъм
Мосад: Сочи е едно от най-безопасните места в Русия - 1
Снимка: AP/БTA

Часове преди откриването на Зимните олимпийски игри в Сочи истерията за осигуряване на сигурността на състезателите ескалира постоянно.

Разположена близо до размирния Северен Кавказ столицата на Олимпиадата вече беше заплашена от серия атентати.

Как да се гарантира сигурността и как да се пресече тероризма журналистите от в. „Руски репортер“ разговарят с бивши високопоставени служители от израелската спецслужба Мосад. Оценката на специалистите по борба с терора е, че Сочи е едно от най-безопасните места в Русия.

Как да се води борбата със самоубийците-смъртници е един от най-актуалните въпроси в наши дни.

Разузнаване, разузнаване и пак разузнаване, дава рецептата бившият-заместник на службата Пини Меда. Според него не трябва да се чака дълго време, ако една жена, чийто мъж е бил убит за своята терористична дейност, напусне къщата си.

Терористичният акт е верига от хора. Един донася екплозивите, друг сглобява бомбата, трети търси подходящото място и време за атентата, четвърти намира подходящия човек за изпълнител.

Самият взрив е последната брънка. За разкъсването на тази верига са нужни внедрени агенти, разбиране на логиката на терористите, начина на вербуването на агентите и набирането на нужните парични средства.

По тази причина е необходимо да се следи, ако жена, чийто мъж е загинал, се изнесе от къщи. Не трябва да се чака спокойно дали тя ще се върне. Не тя ще се появи с гръм, посочва Пини Меда.

Според него на Кавказ, както и в Палестина все още в наши дни се гледат с недобро око на жена, която остава вдовица с дете на ръце. Тя става подвластна на строгите родови закони, които могат да я притиснат да стане атентатор самоубиец.

Това е дълга и продължителна война, ден след ден, нощ след нощ. Агентите събират информация и я предават на разузнаването, което я анализира.

Пини Меда отбелязва, че в Русия не знаят за предотвратените атентати, а само за успешните. Всички ние търпим поражения, няма стопроцентов успех и затова ние се стремим да минимилизираме загубите. Това не трябва да става с политиката на разрушаване на цяло село, за да убием терорист, съветва бившият началник от Мосад. Борбата с терора е сложен баланс между политика, морал, разузнаване и преследване, отбелязват експерти от израелското разузнаване.

Борбата с терористите е вербуване на агенти, активно гражданско общество и използване на електронни средства за шпионаж, твърди Йорам Швайцер, консултант към военното министерство по проблемите на международния терор.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Щом "МОСАД" казва...