Last news in Fakti

5 Юни, 2024 16:50 979 0

Новак Джокович няма да може да играе на Уимбълдън

  • новак джокович-
  • пропусне-
  • няма да играе-
  • уимбълдън-
  • готов-
  • тенис-
  • париж

Новак Джокович е бил опериран тази сутрин  в Париж

Новак Джокович няма да може да играе на Уимбълдън - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Световният номер 1 Новак Джокович е бил опериран тази сутрин в Париж. Френското издание "Екип" пише, че Джокович ще пропусне и "Уимбълдън", който стартира на 1 юли. Звездата ще прекара най-малко три седмици извън корта и ще се движи с патерици, съобщава nova.bg.

Джокович получи контузия в коляното по време на двубоя си с аржентинеца Франсиско Серундоло от осминафиналите на Ролан Гарос, спечелен от сръбския тенисист в пет сета. Впоследствие на сърбина бяха направени изследвания с ядрено-магнитен резонанс и бе установено, че той има скъсан медиален менискус на дясното коляно. Това принуди носителя на 24 титли от Големия шлем да се оттегли от участие в Париж преди 1/4 финалния си сблъсък с Каспер Рууд от Норвегия.

Надеждата на Джокович е той да е напълно възстановен навреме за Олимпийските игри в Париж това лято. Голямата цел на сърбина е да спечели първа олимпийска титла - единствения трофей, който му липсва в богатата му кариера. Олимпиадата в Париж ще се проведе в периода 26 юли - 11 август.

 


Поставете оценка:
Оценка 4 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА