20 Юни, 2024 18:20 1 543 5

УЕФА изгони журналист от Евро 2024

  • арлинд садику-
  • евро 2024-
  • футбол

Причината е направен от него политически жест, символизиращ двуглавия орел на Велика Албания

УЕФА изгони журналист от Евро 2024 - 1

УЕФА изгони косовския журналист Арлинд Садику от Евро 2024. Причината е направен от него политически жест, символизиращ двуглавия орел на Велика Албания по време на живото излъчване на мача между Англия и Сърбия (1:0).

Садику е представител на телевизионния канал „Artmotion“ на европейското първенство. Вчера първо му е отказан достъп до пресконференцията на Албания след мача с Хърватия (2:2), а след това акредитацията му е конфискувана и анулирана.

По време на двубоя между Сърбия и Англия той предава точно пред сръбските фенове, които скандират „Косово е сърцето на Сърбия“. След края на своето изявление пред камера журналистът се обръща и показва двуглавия албански орел.

Садику обяви, че е получил стотици смъртни заплахи през социалните мрежи.

УЕФА изгони журналист от Евро 2024


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 14 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ДрБр

    14 2 Отговор
    Не може да бъде! Къде са евроатлантическите ценности? 😂
  • 2 Язък за папура

    11 1 Отговор
    УЕФА го гони, сега и сърбите искат да го опапурят, чудо.
  • 3 Оппа

    7 12 Отговор
    Къде остана свободата на словото и на изразяване. Значи може да гориш показно Корана, но не може да показваш знаци с ръце. Ей заради това двуличие пропадате

    Коментиран от #5

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Нямам срам

    2 1 Отговор

    До коментар #3 от "Оппа":

    Родоотстъпник