21 Юни, 2024 20:56 1 050 3

Австрия надделя над Полша и взе първи три точки на ЕВРО 2024

  • австрия-
  • полша-
  • побиди-
  • евро 2024-
  • европейско първенство по футбол

Головете за победителите отбелязаха Гернот Траунер, Кристоф Баумгартнер и Марко Арнаутович от дузпа

Австрия надделя над Полша и взе първи три точки на ЕВРО 2024 - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Австрия спечели с 3:1 мача си с Полша от група „Д” на Евро 2024. Головете за победителите отбелязаха Гернот Траунер, Кристоф Баумгартнер и Марко Арнаутович от дузпа. За Полша точен бе Кжищоф Пьонтек.

В 9-ата минута топката попадна в Мвене, той центрира много прецизно към Гернот Траунер, който от ъгъла на вратарското поле с глава стреля точно за 1:0 в полза на Австрия.

В 30-ата минута равенството бе възстановено. След рикошет топката попадна в Кжищоф Пьонтек, който направи залъгващо движение и с лекота я прати в мрежата от близка дистанция за 1:1. Резултата остана такъв на почивката.

Австрия надделя над Полша и взе първи три точки на ЕВРО 2024

Австрия излезе отново напред в резултата в 66-ата минута. Резервата Александър Прас получи топката, проби и центрира пред наказателното поле. Марко Арнаутович прескочи топката, за да я предостави на Кристоф Баумгартнер, който с удар от границата на пеналта преодоля Войчех Шчесни.

В 77-ата минута Марсел Забицер се откъсна и остана очи в очи с Войчех Шчесни, който нямаше какво друго да направи, освен да го фаулира за дузпа. Марко Арнаутович застана зад топката и увеличи преднината на Австрия на 3:1, с което оформи и крайния резултат.

С победата Австрия спечели първите си точки на турнира. Полша остава с 0т.

Австрия надделя над Полша и взе първи три точки на ЕВРО 2024

Австрия надделя над Полша и взе първи три точки на ЕВРО 2024


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Куту Кузлудуй

    0 0 Отговор
    Браво. Който го може го може. Футбола е спорт.

    Коментиран от #3

  • 2 Aлфа Bълкът

    0 0 Отговор
    Браво на малките шваби, можеше и петичка да стане. Поляците не си спомням да са излизали от групата на някое първенство на което да са играли, участници за пълнеж.
  • 3 пълен член

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Куту Кузлудуй":

    Членувай с члена пълен, согато се налага.