Last news in Fakti

23 Юни, 2024 11:06 573 0

Ботев Пловдив победи Берое в контрола

  • ботев пловдив-
  • берое-
  • контрола-
  • футбол

Двубоят се изигра на стадион „Христо Ботев“

Ботев Пловдив победи Берое в контрола - 1
Снимка: Архив БГНЕС

Ботев (Пловдив) стартира приятелските срещи в предсезонната си подготовка с победа с 1:0 над Берое, а единственото попадение реализира Емануел Уме. Двубоят се изигра на стадион „Христо Ботев“ и бе с вход свободен, като голям брой привърженици на „канарчетата“ наблюдаваха любимците си от трибуните.

„Жълто-черните“ създадоха първата по-чиста ситуация в срещата, но Кристиан Нвачувку уцели гредата в 17’. Три по-късно Уме се разписа за 1:0 с прецизен изстрел в далечния ъгъл. Берое отговори с удар с глава на Пинеда, но намеса на Матвей Игонен запази аванса на Ботев.

В 30-ата минута Душан Керкез извърши тройна смяна. На терена се появиха вратарят Ханс Кристиан Бернат, Матиюс Ремейкис и Мартин Секулич, а своите места отстъпиха Игонен, Николай Минков и Алекса Мараш.

Датският страж на „жълто-черните“ бе тестван малко по-късно, но отрази опит от дистанция на Сагардия. До края на първото полувреме Йонас Там също имаше шанс да се разпише, но ударът му с глава срещна гредата.

За началото на второто полувреме на терена се появиха Атанас Чернев, Сирики Диабате, Костас Балоянис, Антонио Перера, Джеймс Етоо, Ехидже Укаки, Ален Корошец и футболист на проби. След час футбол в игра влязоха и Никола Илиев, Кристиан Каси и Даниел Кайзер. Въпреки трите шанса пред Ботев през втората част до друго попадение така и не се стигна.

Четири от новите попълнения на „канарчетата“ взеха участие в приятелската среща с Берое. За Мараш, Корошец и Бернат това бяха първи минути с „жълто-черната“ фланелка, докато Илиев игра за първи път на стадион „Христо Ботев“.

В неделя (23 юни) тимът отпътуват за лагер в Правец и ще останат там до 1 юли. Ботев ще изиграе още четири контроли до края на подготовката си— на 25 юни с Черно море в Правец и на 28 юни с ЦСКА 1948 в Бистрица. След завръщането си в Пловдив, Ботев ще срещне Ботев II на 2 юли на футболен комплекс „Никола Щерев—Старика“, както и Крумовград на стадион „Христо Ботев“ на 3 юли.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА