Last news in Fakti

25 Юни, 2024 21:35 946 5

ФК Ловеч с нов управителен съвет, смени емблемата

  • фк ловеч-
  • ловешки-
  • ловеч-
  • управителен съвет-
  • емблема-
  • символи-
  • футбол-
  • втора лига

Петков показа и емблемата на футболния клуб, която включва символите на Ловеч

ФК Ловеч с нов управителен съвет, смени емблемата  - 1

Ловешкият футболен клуб е с нов управителен съвет, който е вписан в Търговския регистър, съобщи за БТА кметът на люляковата община Страцимир Петков. Той е председател на Съвета, а другите двама членове са Христо Марков, директор на банка, и Милко Димитров, председател на Българската асоциация по мини футбол – клон Ловеч.

Петков показа и емблемата на футболния клуб, която включва символите на Ловеч – покрит пост, Ловешка крепост, река Осъм и типичните за града цветове – лилаво (люляк) и старо злато (Алтън Ловеч). В емблемата е и годината, в която е основан ловешкият футболен клуб – 1921 г.

Кметът добави, че са внесени документите в Българския футболен съюз за новото име – футболен клуб Ловеч, емблема и екипи. В новия сезон футболистите ще играят във Втора лига с черни, бели и зелени екипи.

Треньорът Живко Желев каза за БТА, че води подготовка с 23-ма футболисти, от които 20 полеви и трима вратари. Новите попълнения са: Ивайло Неделчев – вратар, идва от ЦСКА, Кристиян Вълков – централен защитник от Локомотив (Мездра), Георги Вълчев - централен защитник от Дунав (Русе), Наско Янков – централен защитник от Черноморец (Балчик), Браян Стефков – полузащитник от ЦСКА, Симеон Илиев – полузащитник от Спартак (Варна), Ивайло Христов – полузащитник от Левски (Лом), Георги Димитров – нападател от ЦСКА.

"Отборът се готви нормално, разчитаме на по-млади момчета, които имат опит във Втора лига и някои в Трета. Ще се постараем и работим да им дадем старт да се качат по-нагоре в професионалния футбол. Обнадеждени сме от това, което показват в тренировките, че ще имаме добър тим за нормална класиране по средата на таблицата", каза още Желев.

На 29 юни (събота) от 10:00 часа на градския стадион ще има двустранна игра, тъй като не е намерен съперник за контролна среща.

БТА припомня, че първата контрола на отбора е на 3 юли от 18:30 часа на стадиона в Ловеч срещу Янтра (Габрово). На 6 юли отново в Ловеч съперник ще бъде Севлиево, а на 13 юли Ловеч гостува на Локомотив (Горна Оряховица).

Първият официален мач на ФК Ловеч от Втора Лига е на 20 юли като гост на ЦСКА II.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Уха

    3 6 Отговор
    До вчера Община Ловеч беше пред фалит, днес футболен отбор ще издържа.
    Бурно икономическо развитие в града, само дето никой не разбра, освен Петков разбира се.
  • 2 Дюдю

    13 0 Отговор
    На успех да е. На емблемата е и река Осъм,през 90-те и отбора така се казваше - ФК Осъм.
  • 3 безпартиен

    7 2 Отговор
    КОЙ накара Ганчев да се откаже от ЦСКА стадион,Литекс, стадион и база?С какво го притиснаха? Уплаши се да не стане като с Илия Павлов и Георги Илиев?
  • 4 Пурко

    4 4 Отговор
    Ще играят с младежи и догодина са в 3-та лига при аматьорите. Пари нема! Поредния футболен клуб успешно върви към ликвидация.
    Така и никой журналист не написа защо Гриша Ганчев така изведнъж си обра крушите и от ЦСКА и от Ловеч..
  • 5 Локо-Сф

    1 3 Отговор
    Кога ще върнат истинското име на отбора-Кърпачев?