26 Юни, 2024 17:22 1 098 2

57-годишен японски футболист подновява своя договор

  • казуйоши миура-
  • футболист-
  • японски-
  • договор-
  • футбол

Ветеранът ще играе под наем

57-годишен японски футболист подновява своя договор  - 1
Снимка: БГНЕС/EПA

Най-възрастният професионален футболист в историята подписа нов договор. Става въпрос за 57-годишния Казуйоши Миура, който ще защитава цветовете на Атлетико Сузука в четвъртото ниво на японската футболна лига.

Ветеранът е собственост на Йокохама, като в Сузука ще играе под наем, а договорът му ще е за срок от една година, предава БТА.

"В леко напреднала възраст съм", пошегува се Миура при представянето си пред медиите.

Кариерата му започва през далечната 1986 година в родната си страна. Миура пробива през Бразилия и играе за Сантос. До 1990 година сменя няколко тима, сред които Палмейрас, Матсубара, Коритиба.

От 1990 до 1998 година играе за несъществуващия вече Верди Кавазаки. Записва 192 мача и отбелязва 117 гола. Следва кратък период в Европа, където за кратко защитава емблемите на Дженоа и Динамо Загреб, но така и не успява да пробие на Стария континент. След това е играл основно в родината си.


Поставете оценка:
Оценка 4.8 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тоя младеж има още много

    12 2 Отговор
    Да подритва топката! Най-възрастният Професионален футболист в Света е СВЕТИ БАЦЕ БОРИСОВ!!!
    ФАКТ!!
  • 2 Гласове от зайчарника в Банкя

    9 0 Отговор
    Нещо са в голяма грешка с тоз младеж, явно не са чували за бистришкия тайгър хихи