Last news in Fakti

26 Юни, 2024 23:55 2 384 5

Грузия победи Португалия за исторически триумф и класиране

  • португалия-
  • грузия-
  • футбол-
  • евро 2024

Тимът на селекционера Вили Саньол победи с 2:0

Грузия победи Португалия за исторически триумф и класиране  - 1

Абсолютният дебютант на европейски футболни финали – Грузия, поднесе една от най-големите изненади на Евро 2024. Тимът на селекционера Вили Саньол победи с 2:0 един от фаворитите за титлата в Германия, а именно състава на Португалия.

Грузия победи Португалия за исторически триумф и класиране

Още във 2-рата минута грузинците изненадващо откриха резултата. След грешка на португалците, тимът на Вили Саньол организира перфектна контраатака, при която Жорж Микаутадзе изведе Хвича Кварацхелия, който с левия крак простреля Диого Коща - 1:0 за Грузия. Португалците сякаш се шокираха от попадението и чак в 17-ата минута отговориха с бомбен шут от пряк свободен удар на Кристиано Роналдо, избит в корнер от Гиорги Мамардашвили. Шест минути по-късно Жоао Палиня също тества грузинския страж с изстрел от дистанция, но вратарят отново се справи.

Грузия победи Португалия за исторически триумф и класиране

Натискът на Португалия продължи и в 27-ата минута Педро Нето центрира опасно, Мамардашвили трябваше да избива, а Чико Консейсао с ножичен удар стреля в аут. При тази ситуация Кристиано Роналдо имаше сериозни претенции за дузпа срещу себе си, но в крайна сметка получи само жълт картон. Междувременно и Жоао Феликс отправи далечен шут, оказал се неточен, а в самия край на полувремето играчът на Барселона пак стреля от дистанция, но перфектният дотук Мамардашвили отново улови, а грузинският страж трябваше да избива и удар директно от корнер на Педро Нето.

Грузия победи Португалия за исторически триумф и класиране

От самото начало на втората част португалците продължиха с атаките си. Удар на Чико Консейсао бе блокиран, а от последвалия корнер и разбъркването Кристиано Роналдо се завъртя и стреля, но шутът му също бе избит. В 50-ата минута пък Грузия направи поредната си добра контраатака, като след центриране отдясно топката попадна в Кварацхелия, но той не успя да нанесе добър удар. Четири минути по-късно се стигна до ключова ситуация в мача. Антонио Силва препъна Лука Лочошвили в наказателното си поле. Първоначално реферът Сандро Шерер не отсъди нищо, но след това бе извикан от ВАР и посочи бялата точка. Зад топката застана щатният голмайстор на Грузия Жорж Микаутадзе, който изпълни дузпата много сигурно и вкара за 2:0 с третия си пореден гол на Евро 2024.

Грузия победи Португалия за исторически триумф и класиране

След второто получено попадение Роберто Мартинес не издържа и в 65-ата минута смени Кристиано Роналдо, както и виновника за дузпата Антонио Силва, като пусна на местата им Гонсало Рамош и Нелсон Семедо. Седем минути по-късно пък грузинците можеха да отбележат и трети гол след поредната си убийствена контра, но ударът на Гиорги Чакветадзе мина над вратата на Диого Коща,


Поставете оценка:
Оценка 5 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тренер

    26 2 Отговор
    Супер са грузинците, отново много як мач!
  • 2 ю ка ка

    20 7 Отговор
    Очаквах го! Поздравления на братята ни и съседи! Портокалите са слабаци. Кристиано суетния нарцис, да ходи в пустинята да продава тениски и бръснарски ножчета, щот за футболист не става хехе

    Коментиран от #5

  • 3 Цеко сифоня

    13 2 Отговор
    Любимото ястие Роналдо било хачапури.
    Да му е сладко🤣
  • 4 Локо-Сф

    11 9 Отговор
    Може ли някой да изтъкне поне един пример,че Португалия не даде мача на Грузия?Гледайте как ще финишират Португалия .
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.