Last news in Fakti

26 Февруари, 2014 10:30 1 379 0

Топ 5 на младите футболисти в света

  • футбол-
  • надежди-
  • звезди-
  • таланти

Вижте кои младоци показват умения, които могат да ги направят най-добрите в света

Топ 5 на младите футболисти в света - 1
Снимка: БТА

В света на футбола винаги е имало млади играчи, които показват качества да се превърнат в големи звезди. Много от тях се провалят по една или друга причина, но примерите за тези, които успяват да задържат и да вдигнат нивото си не са един или два. Днес Ви представяме топ 5 на младите футболисти, които загатват за превръщането си в световни футболни звезди.

5. Люк Шоу (Саутхямптън)

Люк Шоу е голямата надежда на Англия за играч, който в бъдеще ще замени Ашли Коул по левия фланг на отбраната "Трите лъва". За момента 18-годишният ляв бек обаче играе само за младежката формация на Англия, но вече трупа богат опит във Висшата лига има над 40 мача с екипа на Саутхемптън.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. Жерард Деулофеу (Барселона/Евертън)

Деулофеу е считан за бъдещата голяма звезда на Барселона. За каталунците той обаче нямаше как да играе редовно и през този сезон бе преотстъпен на Евертън. Във Висшата лига 19-годишният атакуващ халф често играе като титуляр и вече има 2 гола. Той бе и избран за най-добър играч на европейското първенство за юноши до 19 години през 2012-а, с който стана и шампион.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. Аднан Янузай (Манчестър Юнайтед)

Аднан Янузай започна редовно да играе не къде да е, а в Манчестър Юнайтед, през този сезон и вече има 15 мача и 3 гола за "червените дяволи", въпреки че е едва 18-годишен. Янузай е от косовски произход, но е израснал в Белгия, като в Манчестър Юнайтед бе привлечен от Андерлехт през 2011-а. Голямата мистерия около него е кой национален отбор ще реши да защитава – на вече приетия в международния футбол тим на Косово или Белгия. Като косовар той обаче може да играе и за Албания, а вече може да защитава и цветовете на Англия.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. Маркиньос (ПСЖ)

19-годишният централен бранител на Пари Сен Жермен попада на върха в тази класация. Основната причина е не само качествата му в отбрана, а и колосалната сума, която бе платена за него, с оглед на възрастта му. През лятото на миналата година той бе привлечен от Рома в ПСЖ за впечатляващите 31,4 милиона евро. Той вече има и 1 мач за националния отбор на Бразилия и се очаква да бъде част от селекцията на Луис Фелипе Сколари на предстоящия Мондиал.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1. Ален Халилович (Динамо Загреб)

Халилович вече е национал на Хърватия и има 3 мача за страната си, въпреки че е само на 17 години. Играе като атакуващ полузащитник и още през миналия сезон започна кариерата си в първия отбор на Динамо (Загреб) записвайки участие и в Шампионската лига.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА