15 Юли, 2024 11:00 969 2

Президентът на клуб от Ла Лига влиза в затвора

  • лига европа-
  • виляреал-
  • фернандо роиг-
  • футбол-
  • затвор

Фернандо Роиг бе осъден на 11 месеца и 28 дни затвор за фалшифициране на клубни документи

Президентът на клуб от Ла Лига влиза в затвора - 1
Снимка: БГНЕС

Президентът на победителя в Лига Европа за 2021 година - Виляреал Фернандо Роиг бе осъден на 11 месеца и 28 дни затвор за фалшифициране на клубни документи. За същото престъпление присъди получиха още десет души.

Той и приближените му са осъдени за две престъпления за фалшифициране на служебни документи в ущърб на държавната хазна при ремонта на стадиона през 2004 и 2005 година.

Според испанските медии присъдата доказва измама срещу хазната за общо 525 440 евро.

Според присъдата, която не е окончателна и която осъдените имат право да обжалват, спорните суми се обосновават с издаване на фалшиви фактури от различни фирми и подизпълнители за неотговарящи на реалните стойности работи, в рамките на върши работа.

Двамата директори на клуба също като Роиг получиха най-тежки наказания.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Само питам

    2 0 Отговор
    Някой помни ли как Любо Пенев му би шамари на трибуната на стадиона докато играеше във Валенсия,защото тоя го беше прецакал с пари.
  • 2 Левски 1914

    1 0 Отговор
    А у нас няма ли да има наказани , за това , че Литекс , който играе с лиценза на Етрополе стана " цска ТИРЕ София " !