4 Септември, 2024 16:45 3 379 9

Кметът на Мадрид побесня: Надявам се Винисиус Жуниор да се отрече от казаното

  • винисиус жуниор-
  • мадрид-
  • хосе луис мартинес-алмейда-
  • real madrid-
  • futbol-
  • мондиал 2030

Нападателят на Реал Мадрид сподели това свое виждане като евентуална мярка заради проявите на расизъм в иберийската страна. Тъмнокожият футболист често е обект на подобни атаки

Кметът на Мадрид побесня: Надявам се Винисиус Жуниор да се отрече от казаното - 1
Снимка: БГНЕС

Призивът на Винисиус Жуниор да се обмисли отнемане на домакинството на Испания на Мондиал 2030 доведе до остър отговор лично от кмета на Мадрид Хосе Луис Мартинес-Алмейда. Нападателят на Реал Мадрид сподели това свое виждане като евентуална мярка заради проявите на расизъм в иберийската страна. Тъмнокожият футболист често е обект на подобни атаки.

“Надявам се той веднага да се отрече от казаното - заяви кметът на испанската столица. - Всички сме наясно, че в обществото все още има прояви на расизъм и трябва да се трудим здраво, за да ги елиминираме. Но и е крайно нечестно да се твърди, че Испания и Мадрид в частност е расистко общество, както твърди Винисиус.”

Кметът на Мадрид побесня: Надявам се Винисиус Жуниор да се отрече от казаното

“Мундо Депортиво” обяснява, че от доста време Испанската федерация, градският съвет на Мадрид и Реал Мадрид работят с ФИФА за определянето на “Сантиаго Бернабеу” за домакин на финала на Световното първенство след шест години.

“Призовавам Винисиус да се извини за казаното, защото това заплашва приятното протичане на празненствата покрай Мондиал 2030 - продължи Алмейда. - Няма съмнение, че той е изключителен футболист. Няма и съмнение, че всеки може да допусне грешка, а в случая той направи точно това. Голяма част от обществеността в Испания е на страната на Винисиус в борбата с расизма. Не можем обаче се съгласим с него, когато нарича цялата испанска общественост и конкретно тази в Мадрид расистка. Това не го приемам”.

СП’30 ще се проведе основно още в Мароко и Португалия. Първите три двубоя пък ще се изиграят в Уругвай, Аржентина и Парагвай като част от честванията за 100-годишнината от първия Мондиал.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Руснаков

    23 3 Отговор
    Голямата джука има заложби,не може да се отрече но.....много му е трудно да си затвори Голямата уста...Гледайте мачовете на Реал...всяко свирене на съдията което не е в негов интерес бива апострофирано с думи и жестове...Често за това и си изкарва картони...Психолог трябва да говори с него не кмета на Мадрид
  • 2 Буха ха

    19 2 Отговор
    Има хиляди чернокожи футболисти в Европа. Защо 99% от случаите на расизъм са свързани точно с този ше бек
  • 3 Ккк

    12 2 Отговор
    Черен маймун
  • 4 Мангалотрепач

    12 1 Отговор
    Епя на афрото като не им изтася са си се връщат по дърветата, в люлката на цивилизацията
  • 5 И Киев е Руски

    10 0 Отговор
    Грозна маймуна.
  • 6 Факти

    15 2 Отговор
    Много е нежен нещо. На Дани Алвеш като му хвърлиха банан от публиката го взе, обели го, хапна си, изпълни корнера и Барса вкараха гол. На този женчо ако му хвърлят банан ще получи нервен срив и ще трябва да го сменят принудително за да си поплаче на скамейката.
  • 7 Няма страшно

    12 1 Отговор
    Ако си попълните отбора с бели испанци, както си му е редът, никой няма да ви пречи на кандидатурата.
  • 8 Пръц

    9 0 Отговор
    Какво лошо има в расизма? Да не си мислите, че черните не са такива.Мразят белите, ама им обичат парите.
  • 9 Андрей

    0 1 Отговор
    Когато в недалечно време Емигрантите в Европа,станат болшенство европейците ще го разберат наи добре дали те така ще се грижат за тях с една дума ще си подаряват държавата на тях, не е смешно които живее във Европа знае за какво иде реч ,и. Точно те ще объркат сметките на тия които дават парите за емигранти, тоест глобалистите,