5 Септември, 2024 07:00 1 151 0

Роджър Федерер: Надал наистина се надяваше на медал от Олимпиадата

  • роджър федерер-
  • рафаел надал-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Контузиите също навредиха много сериозно на амбициите му

Роджър Федерер: Надал наистина се надяваше на медал от Олимпиадата - 1

Роджър Федерер сподели своето разочарование от представянето на Рафаел Надал през този сезон, подчертавайки, че контузиите са оказали сериозно влияние върху играта на испанския тенисист. Надал, който през годината записа значими резултати, включително финал в Бостад и четвъртфинал в Бризбън, не успя да възвърне обичайното си ниво на игра.

„Говорих с Рафа миналата седмица. Той ми се обади, за да ме пита нещо, след което поговорихме и за доста други неща. Съжалявам за начина, по който се развиха нещата за него тази година по отношение на резултатите. Лятото не премина според плановете му, тъй като му се падна тежък жребий както на Ролан Гарос, така и на Олимпийските игри. Контузиите също навредиха много сериозно на амбициите му. Рафа наистина се надяваше да вземе медал в Париж, но не се получи“, заяви Федерер пред USA Today.

По отношение на евентуалното оттегляне на Надал в края на годината, Федерер добави: „Надал е една от най-големите легенди в нашия спорт. Той е заслужил правото да постъпва така, както реши. Каквото и да се случи, надявам се да се оттегли по начина, по който той иска. Рафа е чудесен човек с невероятна кариера и заслужава подобаващо сбогуване.“


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА