6 Септември, 2024 09:00 1 267 10

Сабаленка е първата финалистка на US Open

  • арина сабаленка-
  • ема наваро-
  • тенис-
  • тенис на корт-
  • спорт

Беларускинята победи в два сета 6:3, 7:6(2) представителката на домакините Ема Наваро

Сабаленка е първата финалистка на US Open - 1

Арина Сабаленка е първата финалистка при жените на тазгодишното издание на US Open! Беларускинята победи в два сета 6:3, 7:6(2) представителката на домакините Ема Наваро. Световната №2 бе доста убедителна в мача и го спечели в рамките на малко повече от час и половина.

Първият сет предложи доста емоции. Още в началото двете тенисистки си размениха по един пробив, но никоя от двете не успя да вземе предимство. Ключов се оказа шестият гейм, в който Сабаленка за втори път проби, а след това спечели и своето подаване, за да поведе с 5:2. До края за нея остана още веднъж да вземе своя сервис-гейм, за да затвори сета с 6:3.

Вторият сет започна равностойно, но в петия гейм Сабаленка нанесе важен удар, печелейки подаването на съперничката си, за да поведе с 3:2.

Така изглеждаше, че тя има пълен контрол, като при 5:4 сервираше за мача. Изненадващо обаче беларускинята се пропука в най-важния момент и допусна връщане на пробива за 5:5, а след това сетът стигна и до тайбрек при 6:6.

Там Сабаленка не започна добре, като загуби първите две точки, едната след двойна грешка. Тя обаче се мобилизира и след това спечели следващите 7 поредни точки, за да спечели тайбрека със 7:2, а така и сета и мача.

Така родената в Минск състезателка достигна до втория си пореден финал на US Open, като този път ще се надява на по-добър изход в битката за трофея след миналогодишната загуба с 6:2, 3:6, 2:6 от Коко Гоф. Иначе това е неин четвърти финал в турнирите от Големия шлем, като ще има шанс да спечели втора голяма титла за годината след триумфа си на Australian Open.

Сега за Сабаленка остава да проследи с интерес втория полуфинален сблъсък между Каролина Мухова и Джесика Пегула, който ще определи съперничката и на финала.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гемания

    9 1 Отговор
    Тази жена ме подлудява

    Коментиран от #9

  • 2 Фикус

    5 4 Отговор
    Ушите на Ема Наваро са давали "Заето" от крещечите на Сабальонката.
  • 3 айлайклолипоп

    3 1 Отговор
    Може и Муова да е на финала.

    Коментиран от #5

  • 4 глоги

    1 0 Отговор
    ще определи съперничката й на финала.
  • 5 Сивата котка

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "айлайклолипоп":

    Не е Мухова, милиардерската щерка Пегула е.
  • 6 Сивата котка

    3 3 Отговор
    Сабаленка да не са я скъсали на приемните изпити в Консерваторията, та то крясъци и викове...

    Коментиран от #7

  • 7 сабакаленкова

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Сивата котка":

    ауууу
  • 8 леле мале

    2 5 Отговор
    първо не ЕМА а е ЕММА НАВАРОВА журналиста, а Саваленка може да е победила но и трябва тест за мъжли хормони и анаболи няма щангистки такива или и тая е като Синер с пари се оправя? после и си е крокодил от всякъде ,тая е подвижна лудница трябва да забранят такива истерични крясъци в тениса все пак е аристократичен спорт това е психологичен приом с ,които стряска всички свои противнички тя реве като бита мечка, в кой друг спорт се ползват такива стресиращи приоми и /даже и в ММА го няма/може да е голяма в тениса ама и селянията и е голяма
  • 9 ТАКА ЛИ

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Гемания":

    отвратителна! плаши децата...
  • 10 абе факти

    2 8 Отговор
    тази куковица е първо за освидетълстване от всякакво естество хормонално и психо . анаболите капат от нея и тая е като италянеца се оправя с много пари за да печели още.. не лансирайте такива спортистки...